Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.2.2 verraadt domotica: gaat je koelkast, oven en wasmachine besturen

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2013, 18:06 CategorieAndroid

De kleine update naar Android 4.2.2 brengt niet heel veel nieuws, maar er zijn in de nieuwe code wel aanwijzingen gevonden voor Google’s gloednieuwe domotica-systeem. De term domotica wordt gebruikt voor alle technologische vernuftigheden waarmee je huishoudelijke apparatuur, ofwel witgoed, kunt besturen. Google ziet hier al langer een gat in de markt.

Het bewijs dat Google aan een eigen domotica-dienst werkt, is te vinden in een systeemconfiguratiebestand van Android 4.2.2 Jelly Bean. In dit bestand wordt er expliciet naar Android@Home gewezen, het project waar Google al enkele jaren aan bezig is. De domotica-dienst wordt een zogeheten automation platform waarmee huishoudelijke apparatuur via Android geautomatiseerd en daarmee ook bestuurd kunnen worden.

Android 4.2.2 en domotica

Het is de afgelopen jaren stil geweest rondom Android@Home. De dienst moet het voor Android-gebruikers mogelijk maken om allerlei huishoudelijke apparaten te besturen, waaronder een wasmachine, koelkast of de verlichting. Laatstgenoemde is al mogelijk met Philips Hue. In het systeemconfiguratiebestand van Android 4.2.2 staat ook een directe verwijzing naar een speciaal op radio gebaseerd netwerk  waar verschillende apparaten met elkaar kunnen communiceren, elk via hun eigen kanaal. 

Android@Home werd in 2011 geïntroduceerd tijdens de Google I/O, samen met de Android Open Accessory API die hardware met apps verbindt en andersom. Allemaal via Android natuurlijk. Het is nog onduidelijk hoe Android@Home gaat worden ingezet en worden gerealiseerd, maar de verwachting is dat de domotica-dienst tijdens de Google I/O (15-17 mei) van dit jaar meer aandacht krijgt. 

Onderstaande video laat de aankondiging van Android@Home in 2011 zien.

Via: The Register

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. look at more
  05 december, 2013 om 21:53

  To a lot of consumers, can be a mind boggling concept.
  For those who are stepping into the market to buy a home theater system is a challenging task.
  The company is a leader in making high-end speakers that are considered
  the best in their class in terms of performance and price.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.