Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.2 Jelly Bean krijgt update naar JOP40G

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2013, 11:21 CategorieAndroid

Android Open Source Project (AOSP), hetgeen waar alle Androidversies op gebaseerd zijn, heeft een nieuwe update gekregen en draagt voortaan versienummer JOP40G, de laatste versie van Android 4.2 Jelly Bean. De kersverse update betreft een revisie van het huidige Jelly Bean en staat in AOSP als android-4.2.1_r1.2 aangegeven. 

De meeste veranderingen die de update brengt, zijn vooral voor de Nexus 4 en Nexus 10: beide smartphones draaien op de laatste versie van Android 4.2 Jelly Bean en kampen nogal met wat kleine bugs. Zo zijn de problemen met het opladen opgelost, want beide toestellen konden tijdens het opladen plotseling uitvallen. Het kwam ook voor dat de Nexus 4 of Nexus 10 helemaal geen energie van de lader ontving. Volgens Google waren deze problemen echter softwarematig op te lossen en daarom komt de internetgigant met JOP40G.

JOP40G: wanneer beschikbaar?

Omdat JOP40G al in het AOSP staat, zal de update voor Nexus-toestellen (Nexus 4, Nexus 10, Nexus 7 en Galaxy Nexus) snel beschikbaar zijn. Deze wordt over-the-air uitgerold en je krijgt automatisch een melding op je toestel als deze beschikbaar is. De update brengt ook verandering voor andere Android-toestellen: wanneer fabrikanten als Samsung, LG, Sony of HTC gebruikmaken van het AOSP om hun eigen software te ontwikkelen, heeft de software geen last van deze bugs. Het is daarom altijd belangrijk dat fabrikanten de laatste revisie van het AOSP gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.