Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert 97 Platinum HD met quadcore chip en retina display

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2013, 19:13 CategorieAndroid

We hebben hem tijdens CES 2013 al kort voorbij zien komen maar Archos heeft de nieuwe 97 Platinum HD tablet vandaag pas officieel gepresenteerd. De 9.7 inch tablet is onderdeel van de Elements serie en uitgerust met een aantal interessante feature. Zo beschikt de tablet over een retina resolutie display en een quadcore processor.

Archos 97 Platinum HD

De Archos 97 Platinum HD is een 9.7 inch tablet met een IPS LCD display dat een resolutie heeft van  2048  bij 1536 pixels. Verder is de tablet uitgerust met een 1.2GHz quadcore processor, een 8-core GPU PowerVR SGX 544, 2GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, een miniHDMI uitgang voor koppeling met een TV en een microUSB poort met host-functie. De tablet draait op Android 4.1 Jelly Bean met toegang tot de Google Play Store. Ook levert Archos haar eigen Media Center applicaties en de OfficeSuite Viewer applicatie mee.

Archos-97-Platinum-HD-2

Deze specificaties en features doen je mogelijk denken aan een tablet die Archos eerder lanceerde; de Archos 97 Titanium HD. Het grote verschil tussen beide modellen is dat de Platinum versie beschikt over een krachtigere quadcore processor, 1GB extra aan werkgeheugen en een 8-core grafische processor in plaats van de quadcore variant in de Archos 97 Titanium HD.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos 97 Platinum HD is vanaf februari 2013 beschikbaar en kost 269 euro, inclusief BTW

 • Delen:
Archos 97 Platinum HD
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

 1. anl
  15 februari, 2013 om 11:11

  WWAUWW….269 euro !!??!!?? voor een HD Retina display en quad core cpu en 8-core GPU ?? WAUWW (nog een keertje)….dat LIJKT een hele mooie deal. Ik hoop dat er snel een aantal review komen om an te geven hoe deze (zwak/laag geklokte) quad-core CPU de boel aanstuurt…en vooral hoe de 8-core GPU (type : PowerVR SGX 544 ??) het hoge resolutie scherm kan aansturen. Want laten we wel wezen. Hele hoge resolutie is in eerste instantie natuurlijk heel fijn, leuk, mooi….maar wordt 1 brok ergernis als er veel lag en schokkerige beelden gedisplayed worden…ja toch ?

  Dus ik ben enorm benieuwd hoe die 8-core PowerVR SGX 544 GPU het uberhaupt doet. Ik ken dat ding dus helemaal niet. IS het wat ? Wie weet daar iets meer van ? graag bron :-)

  Ook de CPU….een (maar) 1.2 GHz Allwinner A-31
  quad-core ARM Cortex-A7 CPU….lijkt mij net iets te magertjes eerlijk gezegd. Waarom weet ik niet maar het is een gevoel…ook omdat het echt budget is omdat het een CPU uit het huis Allwinner is.
  Allwinner is (geloof ik chinees) en dat staat voor low-budget …maar goed…wie weet valt het allemaal wel mee :-)

  Ik hoop het want vind de prijs van 269 euro wel een hele mooie prijs.
  Als het goed en soepel loopt allemaal dan komt ie zeker op mijn lijstje en maakt een dikke kans dat ik die wel wil kopen.
  Ook kijk ik naar de Samsung Note 8, de nieuwe ASUS Memo 10-inch en de Google Nexus 7 (of liever de nieuwe Google Nexus 7(.7) of zo met hoge resolutie. Allemaal rond de 300 euro zover de geruchten nu gaan…hoewel de nieuwe Google 249 euro zou moeten gaan kosten en dat lijkt wel heel lekker !!!
  Effe een maandje of wat geduld hebben dus…dan weten we meer (ook eind van de maand op de beurs zal wel meer nieuws loskomen !!)

  Ik ben enorm benieuwd en zeker ook naar deze Archos tablet…lijkt een mooi ding !!

 2. Sebas
  05 maart, 2013 om 15:15

  Is er nieuws over de platinum serie aangezien deze serie al in februari beschikbaar zou zijn? Of toch maar voor de Onda V811 gaan die volgens mij hetzelfde is als de platinum 8 inch

  • huib vonk
   08 januari, 2015 om 13:47

   ik heb een archos 97 platium hd gekregen, deze kregen vrienden bij het kopen van een tv,
   ik heb geen idd hoe lang deze tablet er heeft gelegen maar hun waren al met alles voor zien, dus wij hebben hem gehad, geinstalleerd maar het scherm bibbert en gaat vanzelf van groter naar klein ook als je er helemaal niet aan komt, en hij reageerd vaak niet op het tikken op het scherm, wat kan er aan de hand zijn?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.