Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS MeMO Pad 10 Smart verschijnt in eerste review

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2013, 19:04 CategorieAndroid

Hoewel ASUS de kaken nog steeds stijf op elkaar houdt weten we inmiddels nagenoeg alles al van de nieuwe MeMO Pad 10 Smart tablet. Zo kregen we vorige maand de specificaties en afbeeldingen al in handen en is vandaag de eerste review zelfs al opgedoken.

ASUS MeMO Pad 10 Smart

De website Tablet.bg uit Bulgarije heeft als eerste een pre-productie model van de ASUS MeMO Pad 10 Smart in handen gehad en deze aan een aantal tests onderworpen. Opvallend is dat de tablet erg veel gelijkenissen vertoont met de vorig jaar gelanceerde ASUS Transformer Pad 300. Eigenlijk komen alle specificaties behalve de resolutie van de camera’s en de extra USB poort overeen en is het nieuwe model met 556 gram iets lichter. Een belangrijk verschil is natuurlijk het feit dat op de MeMO Pad 10 Smart geen keyboard dock aangesloten kan worden.

Qua specificaties is de ASUS MeMO Pad 10 Smart uitgerust met onder meer een 10.1 inch LCD IPS display, een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Nvidia Tegra 3 quad-core processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader en een USB en HDMI poort. De tablet draait op Android 4.1 Jelly Bean en beschikt ook nog over twee camera’s.

ASUS-MeMO-Pad-10-Smart-4

Volgens de collega’s uit Bulgarije is er echter wel wat veranderd ten opzichte van de Transformer Pad 300. Zo lijkt het IPS LCD display minder helder te zijn met maximaal 280 nits en moet de 5070 mAh batterij maar liefst 7,5 uur meegaan. Over de prestaties van de tablet, de bouwkwaliteit en de geluidskwaliteit is men in ieder geval zeer tevreden wat dus veel goeds belooft. Is een prijs van 299 euro echter interessant genoeg om niet voor de 50 euro duurdere Transformer Pad 300 met de mogelijkheid voor een keyboard dock te kiezen?

De volledige (vertaalde) review met een aantal benchmark tests kun je hier lezen.

Prijs en beschikbaarheid

ASUs heeft de MeMO Pad 10 Smart nog niet officieel gelanceerd en de prijs van 299 euro ook nog niet officieel bevestigd. Waarschijnlijk krijgen we de tablet tijdens MWC 2013 voor het eerst te zien.

Via: Notebookitalia

 • Delen:
ASUS MeMO Pad Smart (ME301T)
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. pino
  27 februari, 2013 om 20:59

  wat een nutteloze tablet…
  ze hadden er op zn minst een betere accu, 2 gb ram en de snellere versie van de tegra 3 in kunnen proppen.
  en voor 35 euro meer een versie met 32 gb ipv alleen een 16 gb versie wat gewoon niet genoeg is voor een game tablet.
  met een paar games is dit zo vol.

  ook had ik wel een volwassen broertje van deze tablet verwacht voor 400 euro met een full hd scherm en een32 gb variant voor 450 euro.

  dit is gewoon minder goed als de 300t en dus snap ik ook niet waarom deze tablet de markt op geschopt word voor een hogere prijs (de 300t is immers nog maar 279 euro) en ook nog eens lagere specs (slechtere camera minder accuduur slechtere bouwkwaliteit).

  asus slaat met deze tablet de plank volledig mis en steld me dan ook stevig teleur.
  ik ben al tijden op zoek naar een tablet maar denk dat het toch nog een jaartje wachten word aangezien er niets redelijks op de makrt is op dit moment.
  tablets als de infinity voor bijna 600 euro zijn immers compleet van de zotte en zouden rond de 450 moeten kosten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.