Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS MeMO Pad Smart video review en vergelijking met andere tablets

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2013, 13:58 CategorieAndroid

Gisteren verscheen de eerste geschreven review van de ASUS MeMO Pad (10) Smart en vandaag is ook de eerste video review opgedoken. In onderstaande video’s wordt de nieuwe tabletvan ASUS uitgebreid bekeken en vergeleken met onder meer de Samsung Galaxy Note 10.1.

ASUS MeMO Pad Smart specificaties

De ASUS MeMO Pad Smart is een 10.1 inch tablet die qua specificaties erg veel doet denken aan de vorig jaar gelanceerde ASUS Transformer Pad 300. De tablet is uitgerust met een IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quad-core Nvidia Tegra 3 processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een microSD card reader, een USB poort en een HDMI uitgang. De tablet draait op Android 4.1 Jelly Bean.

ASUS MeMO Pad Smart review

De collega’s van Gadgetjm hebben de MeMO Pad Smart reeds in handen gekregen en onderstaande video review gemaakt. Net als bij de geschreven review die we eerder deze week tegenkwamen is men over de meeste punten van de tablet zeer tevreden. Zo draait Android 4.1 Jelly Bean soepel, is het scherm van prima kwaliteit, is de batterijduur indrukwekkend en is de tablet uitgerust met voldoende aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden. Nadelen die genoemd worden zijn het trillen van de speakers bij een hoog volume en het feit dat we hier eigenlijk hardware van vorig jaar (Transformer Pad 300) nogmaals voorgeschoteld krijgen.

In onderstaande video wordt dieper ingegaan op de prestaties van de ASUS MeMO Pad 10. Zo worden diverse games gedemonstreerd en wordt er gekeken naar een aantal benchmark resultaten. Kijkend naar het feit dat er een Tegra 3 quad-core processor inzit zouden de prestaties niet veel moeten afwijken van die van de vorig jaar gelanceerde Transformer modellen.

ASUS MeMO Pad Smart vergelijkingen

Naast bovenstaande video review is de nieuwe ASUS MeMO Pad Smart ook vergeleken met een aantal populaire tablets. Hieronder vind je de vergelijking met de Samsung Galaxy Note 10.1, de enige Android tablet die in de vergelijking gebruikt wordt. De andere video’s vind je op het YouTube kanaal van Gadgetjm. Hoewel de tablet lastig direct te vergelijken is met de ASUS Vivo Tab Smart en de Apple iPad 4 is het wel interessant om te zien wat er wel en wat er niet mogelijk is met het apparaat en wat de belangrijkste beperkingen zijn.

Prijs en beschikbaarheid

Het moet nogmaals gezegd worden dat ASUS de MeMO Pad Smart nog steeds niet officieel gelanceerd heeft, laat staan dat er informatie over vrijgegeven is. Waarschijnlijk krijgen we alles pas officieel tijdens MWC 2013 te horen en te zien. De prijs van de tablet ligt in Nederland waarschijnlijk op 299 euro.

Via: Notebookitalia

  • Delen:
ASUS MeMO Pad Smart (ME301T)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.