Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS onthult high-end PadFone Infinity met 5 inch Full HD display

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2013, 16:33 CategorieAndroid

Het is wat onverwacht aangezien ASUS eind vorig jaar de PadFone 2 nog introduceerde, maar tijdens MWC 2013 heeft ASUS al een nieuw model aangekondigd; de PadFone Infinity. Deze nieuwe versie is uitgerust met een high-end afwerking, een 5 inch Full HD display en natuurlijk het PadFone Station, ook met Full HD display.

ASUS heeft volledig uitgepakt met de introductie van de PadFone Infintiy. Alles wat op dit moment mogelijk is lijkt in het apparaat, of eigenlijk de combinatie van apparaten, verwerkt te zijn. Het concept is echter hetzelfde gebleven; een smartphone die achterin een tablet geschoven kan worden om op een groter display te kunnen werken.

ASUS PadFone Infinity

Het smartphone gedeelte van de PadFone Infinity beschikt over een 5 inch Super IPS + display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Dit komt neer op 441 pixels-per-inch. Verder is de smartphone uitgerust met een 1.7Ghz quadcore Qualcomm Snapdragon 600 processor, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, NFC ondersteuning, Bluetooth 4.0, wifi, een myDP poort met microUSB ondersteuning, en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. Aan de achterzijde bevindt zich nog een 13 megapixel camera met een f/2.0 five-element lens en 1080p opnamemogelijkheid.

Wat betreft de software heeft ASUS zelf weinig gedaan met de standaard Android 4.2 Jelly Bean interface, maar ASUS levert wel een aantal eigen apps mee, waaronder SuperNote 3.1 en ASUS WebStorage. De smartphone moet volgens ASUS ruim 19 uur aan 3G gesprekstijd bieden op een volle batterij.

Padfone-Infinity-3

Ook zijn er verbeteringen in de audioweergave en camera’s doorgevoerd. Zo is de speaker van de smartphone verplaatst voor een betere audioweergave en wordt gebruik gemaakt van Bang & Olufsen audiotechnieken. Wat betreft de camera’s beschikt de Padfone zelf over een 13 megapixel variant aan de achterzijde en een 2 megapixel variant aan de voorzijde. Daarnaast heeft ASUS spraakbesturing toegevoegd waarmee onder meer een gesprek aangenomen kan worden, een foto gemaakt kan worden of een alarm gezet kan worden.

Ook het design is door ASUS aangepast. De Taiwanese fabrikant heeft gekozen voor een high-end afwerking met luxe materialen. Zo is de unibody behuizing gemaakt van ‘aerospace-grade’ aluminium. Opvallend hierbij is dat ASUS het Padfone logo heeft ingezet als NFC antenne.

PadFone Infinity Station

Het tabletgedeelte (PadFone Infinity Station) beschikt over een 10.1 inch Super IPS display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Ook beschikt de tablet over een 1 megapixel camera aan de voorzijde, een 5000mAh batterij, en een USB poort. Voor de rest is de tablet afhankelijk van de software en aansturing van de PadFone smartphone. Wanneer de smartphone gekoppeld is aan de tablet wordt de totale batterijduur tweemaal zo lang door de ingebouwde batterij van de tablet. Deze batterij kan de batterij van de tablet ook tot drie keer volledig opladen.

Padfone-Infinity-2

De Dynamic Display technologie moet zorgen voor een optimale samenwerking tussen tablet en smartphone. Zo kun je een film die je op de smartphone aan bekijken bent snel verder kijken op de tablet. Ook worden applicaties automatisch aangepast aan het grote display van de tablet zodra de smartphone achterin de tablet geschoven wordt.

Prijs en beschikbaarheid

Dit alles komt echter niet goedkoop. De combinatie van PadFone Infinity met 64GB en het PadFone Station komt in april op de markt voor 999 euro. De PadFone Infinity komt in een Titanium Gray, Champagne Gold en Hot Pink kleur. De PadFone Infinity Station wordt alleen in een Titanium Gray kleur verkocht.

 • Delen:
ASUS The New Padfone
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Delacosa
  25 februari, 2013 om 16:42

  Waarom is dit wel een highend en de padfone 7 een Crackend!

 2. ajvbecon
  25 februari, 2013 om 20:15

  Zal deze wel in nederlands op de markt komen?
  en zal deze ook compatible zijn met de keyboard docking station?

  • Martijn Chel
   26 februari, 2013 om 0:48

   Ik durf het niet te zeggen, ASUS moet het nog bevestigen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.