Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS presenteert 7 inch FonePad tablet met Intel chip

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2013, 16:13 CategorieAndroid

ASUS heeft tijdens het Mobile World Congress in Barclona een aantal nieuwe producten aangekondigd, waaronder de Fonepad. Deze 7 inch tablet kan als tablet en als smartphone gebruikt worden, beschikt over een Intel Atom processor en draait op Android 4.1 Jelly Bean.

ASUS Fonepad

De Fonepad moet volgens ASUS het beste van twee werelden bieden; de mogelijkheid voor bellen en SMS’en met een smartphone en het consumeren van content of productief werken met een tablet.De Fonepad is een slank en compact apparaat met een metallic design dat een gewicht van 340 gram heeft en 10.4 millimeter dun is.

Je zou misschien denken dat Intel processors en Android tablets niet snel samengaan maar ASUS ziet hier wel degelijk kansen. De Fonepad 7 draait op Android 4.1 Jelly Bean maar beschikt niet over een van de velen ARM processors die we vaak voorbij zien komen. In plaats daarvan is gekozen voor een Intel Atom Z2420 processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Deze processor moet volgens ASUS zeer energiezuinig zijn waardoor je tot 10 uur vooruit zou moeten kunnen.

Verder beschikt de ASUS Fonepad over een 7 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een microUSB poort, twee camera’s (één camera bij 8GB model), wifi, Bluetooth, 3G, GPS en een 4270mAh batterij. Volgens ASUS moet de tablet wanneer volledig opgeladen minimaal 10 uur meegaan. De MicroSD card reader en de SIM-kaart zijn verwerkt achter een deel van de achterzijde dan verwijderd kan worden. Een andere extra feature is de dual-microfoon voor een optimale audioweergave bij gesprekken.

ASUS-Fonepad-2

Wat betreft de software beschikt de Fonepad over Android 4.1 Jelly Bean zonder dat ASUS daar veel aan aangepast heeft. Wel levert de fabrikant een aantal applicaties mee, waaronder Floating App voor multi-tasking en management van openstaande apps, SuperNote lite voor het maken van notities en tekeningen, en ASUS WebStorage voor het opslaan van documenten in de cloud.

ASUS komt ook met twee accessoires voor de Fonepad, verkrijgbaar in vier kleuren. De VersaSleeve 7 (19,99 euro) is een cover die bescherming voor je tablet biedt en de tablet in een hoek kan zetten. De Turn Case (39,99 euro) is een lichtgewicht harde cover voor complete bescherming. Ook deze cover maakt het mogelijk de tablet in een hoek te plaatsen.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS FonePad moet in maart van 2013 op de markt verschijnen. De tablet krijgt een adviesprijs van 249 Amerikaanse dollars mee voor de 8GB versie met camera aan de achterzijde. Het lijkt erop dat we in Europa alleen de 16GB versie zonder camera krijgen welke te koop zal zijn voor 219 euro. Beide modellen worden in een Titanium Grey en Champagne Gold uitgebracht.

 • Delen:
ASUS FonePad
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

 1. tidde
  25 februari, 2013 om 16:23

  Wellicht raar dat ik dit nu zeg, maar eens toen we nog in flintstone autos reden had Samsung de galaxy tab 7.0 op de markt gezet heb ik zelf ook gehad, hiermee kon je bellen e.d.

  Hadden ze niet beter een 6″ variant zoals de note 2 op de markt kunnen zetten.

  Nu heb ik het gevoel dat we iets van inmiddels al geweest is opnieuw leven proberen in te blazen.
  ok dit ding zal sneller zijn gezien de processor. e.d. en android is ook stukken beter.

  • Delacosa
   25 februari, 2013 om 16:28

   Het is een grap. het toestel heeft een atom single core geklokt op 1.2 1gb ram 3mp camera je hebt gelijk dit is een twee jaar oude toestel en ze gooien er oude troep in en proberen de prijs net als de nexus 7 te houden

   wat krijgen we goedkope troep tja wel goedkoop maar wat heb je dan.

   Stop met die goedkope tievus tablets en maak high end premium tablets. vind dit echt triest

   • tidde
    25 februari, 2013 om 16:31

    Ik dacht ook dat dit jaar inderdaad high end op de markt zou komen
    niet met iconen in een galaxy 10.1 die je op afstand van 2 kilometer
    nog kan zien.
    hup met de resolutie knallen met die zooi.

 2. Delacosa
  25 februari, 2013 om 16:41

  Heb de 7.7 van samsung ben opzoek naar een mooie vervanger.

  De galaxy note 8.0 is echt een lelijk plastic ding de randen zijn enorm er zit geen Amoled scherm in.

  Vind het erg jammer dat fabrikanten zo laag mogelijk in de prijzen willen blijven dit tenkoste van de tablet.

  Ik betaal letterlijk 200 meer en heb een juweeltje dan dan ik voor 250 euro een goedkoop plastic ding heb.

  Dit is hetzelfde toen we enkel nog laptops hadden er kwam opeens de Netbook uit. goedkope plastice dingen voor 250 euries het was echt een nachtmerie uiteindelijk heeft de netbook het niet gered.

  dit zelfde gaat ook met tablets gebeuren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.