Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Book duikt op in eerste review video’s

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2013, 17:10 CategorieHardware

Een hybride Windows 8 tablet waar we al maanden op wachten is de ASUS Transformer Book. Dit apparaat is het werkpaard uit de Transformer serie van de Taiwanese fabrikant en beschikt over een 13.3 inch display met een afneembaar keyboard dock. In het dock zit ook nog een extra harddisk en een accu verwerkt. Een Duitse website heeft inmiddels de eerste review video’s van de Transformer Book gepubliceerd, waarvan we er twee hieronder geplaatst hebben. Meer video’s, onder meer over de software, stylus en benchmarks vind je op YouTube.

ASUS Transformer Book

De ASUS Transformer Book is geavanceerde Ultrabook met een aantal interessante extra features. Het tabletgedeelte beschikt over een 13.3 inch display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een Intel Core i7 processor of een Intel Core i5 processor, 4GB aan werkgeheugen en een SSD opslaggeheugen van 128GB. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een microSD card reader en een microHDMI poort. Ook is er ondersteuning voor een active digitzer stylus die meegeleverd wordt.

Op het keyboard dock vinden we natuurlijk een volledig QWERTY keyboard terug, met USB en ethernet aansluitingen. Zoals we van eerdere Transformer modellen kennen heeft ASUS een extra accu in het dock verwerkt voor een lange batterijduur, maar daarnaast beschikt het dock over een ingebouwde harddisk met een opslaggeheugen van 500GB. Dit opslaggeheugen is alleen te gebruiken wanneer het dock op de tablet aangesloten is.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de ASUS Transformer Book op de markt zal verschijnen is nog steeds niet helemaal duidelijk. Het apparaat had in november al te koop moeten zijn maar die maand liet ASUS weten dat we geduld moesten hebben tot begin 2013. Inmiddels is het begin 2013 en kan ASUS Benelux ons nog steeds niks vertellen. Amerikaanse winkels zijn echter deze week begonnen met het accepteren van pre-orders en volgens een Duitse winkel zou de Transformer Book half maart te koop moeten zijn.

Wat betreft de adviesprijzen hebben we ook nog geen bevestiging van ASUS gekregen, maar waarschijnlijk gaat de variant met de Intel Core i5 processor 1.299 euro kosten terwijl de variant met de Core i7 processor 100 euro duurder is.

Via: Notebookitalia

 • Delen:
ASUS Transformer Book
Windows 8

Reacties

 1. anl
  20 februari, 2013 om 18:04

  Wat een bedragen…daar koop ik dan liever (veel liever) een normale Ultrabook voor of Game-Laptop….zeker geen tablet zeg !!
  Ik hoop voor ASUS dat ze er 20 verkopen dit jaar, in ieder geval van mijn leven niet voor dat bedrag.

  • StreetNerd
   21 februari, 2013 om 8:11

   reageer dan niet…

   bekende merken gebruiken vaak een afroom prijsstrategie.

 2. indofk
  20 februari, 2013 om 22:09

  deze video reviews zijn alweer bijna twee weken oud

  meer video’s kun je hier vinden https://www.youtube.com/feed/UCc_rLZ4Bc00IsId5sLaJnlA

  Hier een zeer uitgebreide review van de transformer book

  http://hi-tech.mail.ru/re…ansformer_book_tx300.html

  hij is wel in het russisch dus googletranslate is wel aan te raden :9

 3. indofk
  20 februari, 2013 om 22:51

  Nee dat maakt inderdaad niks uit dat het al twee weken geleden is dat het eerste filmpje door mliskit geupload is , wat me wel opvalt is dat het nu pas opgepikt word.
  eerst door ultrabooknews en nu dus , waarschijnlijk door hun vermelding , ook door jullie
  niks verkeerds aan hoor :)
  het betreft trouwens geen Duitse website die de filmpjes heeft gemaakt maar een koper van de desbetreffende transformer book die hem bij conrad.de heeft aangeschaft , op diverse forums word melding gemaakt van mensen die de transformer book al in hun bezit hebben

  waar onder nog minstens 1 persoon in Duitsland Australië

  • Martijn Chel
   20 februari, 2013 om 23:15

   Tja.. Soms loopt het niet zo snel :)
   Ik begreep dat het iemand van een winkel zelf was, maar maakt ook niet uit.
   Maar wel apart dat mensen zeggen de Transformer Book al te hebben. Ik zie alleen winkels met pre-orders en Conrad Duitsland geeft aan pas half maart te leveren.
   Anyway… Mooi apparaat en kan niet wachten om deze te testen.

 4. indofk
  21 februari, 2013 om 7:15

  Vind het zelf ook allemaal vreemd , hij had hem in pre-order staan en kreeg halverwege februari bericht dat ze er een paar binnen hadden gekregen, hij heeft hem toen gelijk opgehaald , als ik al die verhalen mag geloven van mensen uit verschillende landen lijkt het er op alsof asus er een aantal units heeft uitgebracht om te pijlen hoe die ontvangen word ofzo tis iig heel erg vreemd allemaal.

  ik weet iig wel dat dit mn volgende ultrabook/tablet gaat worden
  vindt de combinatie van vormgeving,bouwkwaliteit,de extra accu en hdd in het toetsenbord voor mij de ideale convertible die tot nu toe bekend is , kan iig niet wachten op een review van jullie kant.

 5. Harold
  21 februari, 2013 om 13:34

  Inderdaad knap aan de prijs voor een tablet. Ik hou het maar bij mijn Asus Zenbook UX-21A 11.6″ die ik onlangs heb aangeschaft, Full HD 1920×1080, core i7, 128 GB SSD, verlicht toetsenbord etc. Weliswaar geen tablet, maar ook niet goedkoop. Uitermate tevreden mee.

 6. indofk
  21 februari, 2013 om 17:24

  laptopshop.nl begon al 15 januari te claimen dat ze in de desbetreffende week konden leveren en elke keer als die datum aangebroken was schoven ze het weer met een week op , dat hebben ze weken vol gehouden , sinds vorige week is dat in eens in de week van 4-8 maart geworden , dus eerst zien dan geloven :)

 7. indofk
  26 maart, 2013 om 17:41

  asus heeft vandaag in de metro (krant) een advertentie geplaatst van de transformer book

  Je wilt een notebook met de voordelen van een tablet ASUS heeft voor jou de oplossing

  De ASUS TRANSFORMER BOOK

  De ASUS Transformer Book is een krachtige notebook en tablet in 1
  de notebook heeft een sterke processor met een grote opslagcapaciteit .
  Het afneembare 13 Inch tablet is ideaal voor iedereen die veel onderweg is , de ingebouwde SSD zorgt voor een snelle toegang tot alle apps.

  en dan staan er nog een aantal winkels onder die hem moeten gaan verkopen

  alternate, bcc, bol.com, laptopshop, mediamarkt, paradigit, saturn

  [IMG]http://i521.photobucket.c…dofk/Nieuweafbeelding.jpg[/IMG]

  Er staat geen datum bij vanaf wanneer die te verkrijgen is , maar dat zal nu toch wel niet lang meer gaan duren , de advertentie wekt iig de vermoeden alsof ie al te koop is .

  • Martijn Chel
   26 maart, 2013 om 17:44

   Dank! Heb gelijk even contact opgenomen met ASUS. Het wordt tijd voor duidelijkheid.

 8. indofk
  26 maart, 2013 om 21:27

  Ben benieuwd, tot nu toe is het erg stil gebleven , behalve dan dat het in het eerste kwartaal van 2013 zou komen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.