ASUS Transformer Book duikt op in eerste review video’s

20 februari 2013 1 Minuut 14 Reacties
ASUS-Transformer-Book

Een hybride Windows 8 tablet waar we al maanden op wachten is de ASUS Transformer Book. Dit apparaat is het werkpaard uit de Transformer serie van de Taiwanese fabrikant en beschikt over een 13.3 inch display met een afneembaar keyboard dock. In het dock zit ook nog een extra harddisk en een accu verwerkt. Een Duitse website heeft inmiddels de eerste review video's van de Transformer Book gepubliceerd, waarvan we er twee hieronder geplaatst hebben. Meer video's, onder meer over de software, stylus en benchmarks vind je op YouTube.

ASUS Transformer Book

De ASUS Transformer Book is geavanceerde Ultrabook met een aantal interessante extra features. Het tabletgedeelte beschikt over een 13.3 inch display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een Intel Core i7 processor of een Intel Core i5 processor, 4GB aan werkgeheugen en een SSD opslaggeheugen van 128GB. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een microSD card reader en een microHDMI poort. Ook is er ondersteuning voor een active digitzer stylus die meegeleverd wordt.

Op het keyboard dock vinden we natuurlijk een volledig QWERTY keyboard terug, met USB en ethernet aansluitingen. Zoals we van eerdere Transformer modellen kennen heeft ASUS een extra accu in het dock verwerkt voor een lange batterijduur, maar daarnaast beschikt het dock over een ingebouwde harddisk met een opslaggeheugen van 500GB. Dit opslaggeheugen is alleen te gebruiken wanneer het dock op de tablet aangesloten is.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de ASUS Transformer Book op de markt zal verschijnen is nog steeds niet helemaal duidelijk. Het apparaat had in november al te koop moeten zijn maar die maand liet ASUS weten dat we geduld moesten hebben tot begin 2013. Inmiddels is het begin 2013 en kan ASUS Benelux ons nog steeds niks vertellen. Amerikaanse winkels zijn echter deze week begonnen met het accepteren van pre-orders en volgens een Duitse winkel zou de Transformer Book half maart te koop moeten zijn.

Wat betreft de adviesprijzen hebben we ook nog geen bevestiging van ASUS gekregen, maar waarschijnlijk gaat de variant met de Intel Core i5 processor 1.299 euro kosten terwijl de variant met de Core i7 processor 100 euro duurder is.

Via: Notebookitalia

Reacties (14)