Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘ASUS werkt aan FonePad 7 tablet met Intel Atom chip en Android’

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2013, 12:02 CategorieAndroid

ASUS heeft tot op heden drie tabletseries op de markt gebracht waarvan de MeMO Pad serie de meest recente is. Toch zou de Taiwanese fabrikant nog meer in petto hebben. Deze week is namelijk informatie opgedoken over de zogenaamde ASUS FonePad, een nieuwe naam voor de ME371MG die we eerder voorbij zagen komen.

ASUS FonePad serie

Van ASUS kennen we ondertussen de Transformer Pad serie met tablets die voorzien kunnen worden van een keyboard dock, de Padfone serie met smartphones die achterin een tablet geschoven kunnen worden, en de MeMO Pad serie met tablets die geen dockingsmogelijkheden kennen en voor lagere prijzen op de markt verschijnen. ASUS zou echter volgens recent opgedoken informatie werken aan een vierde serie die gaat onder de naam ‘FonePad’.

ASUS FonePad 7

De FonePad K004 is opgedoken op de website van Postel, een Indonesische instantie die certificaten uitdeelt voor draadloze communicatie. De documenten zijn op 30 januari ingediend en hoewel er verder weinig informatie getoond wordt zien we dat het apparaat in de Tablet PC categorie geplaatst is. Notebookitalia is er wat verder ingedoken en kwam via Google de connectie met de ME371MG tegen, een tablet van ASUS die eind december opdook. De naam FonePad zou de uiteindelijke naam voor dit model zijn.

Kijkend naar de eerder verschenen informatie zou de ASUS ME371MG beschikken over een 7 inch display en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. Het meest opvallend is echter dat de Taiwanese fabrikant gekozen zou hebben voor een Intel Atom Z2420 processor in plaats van een ARM processor van bijvoorbeeld Nvidia of Qualcomm. Verder zou de tablet beschikken over 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, GPS, wifi en 3G. Qua prijs zouden we moeten denken aan een bedrag tussen de 250 en 299 euro wat iets minder is dan de nieuwe MeMO Pad 10 Smart.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.