Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Audojo case maakt van iPad een gamemachine

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2013, 22:13 CategorieApple

De Audojo case wil het ‘echte gamen’ naar de iPad brengen. Met voelbare sticks en triggers, waardoor je het beste van een gamecontroller met de iPad combineert. Het team probeert nu via Kickstarter genoeg financiering voor het project binnen te krijgen om de productie te starten en de eerste Audojo cases naar belangstellenden te kunnen versturen.

Volgens Audojo missen iPad-bezittende gamers de voelbare knoppen en sticks. En daar kunnen ze wel eens gelijk in hebben, want het gamen op alleen een scherm door invoer van je vingers geeft net niet dat bevredigende gevoel dat je bij een controller wél kunt krijgen. Naast de twee triggers (om veelal mee te vuren) en twee sticks (om veelal mee te sturen) beschikt de Audojo case ook over twee stereoboxen. Deze boxjes zitten aan de voorzijde en bieden een meer intense game-ervaring, maar zijn ook handig voor tijdens het bekijken van video’s of het luisteren naar muziek. Je kunt daarbij ook gewoon je headset inpluggen. Altijd handig als je in de trein of het vliegtuig zit.

Audojo: hoe werkt het?

De case werkt met alle iPad-games die on-screen knoppen hanteren: dat zijn vrijwel alle games. De iPad schuif je gemakkelijk in de case en klikt via de koptelefoon-jack vast. Hierdoor verbruikt de Audojo maar weinig energie en is er geen constante Bluetooth-verbinding nodig om de iPad met de Audojo te laten samenwerken. 

Alle standaard functies van de iPad, waaronder het opladen, het indrukken van de homeknop en gebruik van de camera, zijn allemaal nog te gebruiken met de Audojo. Daarnaast kan de case ook met Apple’s AirPlay-technologie worden gebruikt. Zo is de Audojo zelfs nog voor meer geschikt dan alleen gamen. Let wel: de Audojo is niet geschikt voor de iPad Mini.

 • Delen:
Apple iPad 4
iOS

Reacties

 1. Thomas
  04 februari, 2013 om 0:41

  Klinkt als een heel goed idee en het ziet er ook handig uit!

 2. J. Van Breda
  04 februari, 2013 om 5:36

  Er komt nu bijna elke dag wel een controller uit. Maar waarom zou deze wel ineens alle games supporten?

  En bv de icade niet?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.