Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Benchmark onthult nieuwe specificaties Samsung Galaxy Tab 3

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2013, 10:47 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy Tab 3, die waarschijnlijk volgende maand tijdens de Mobile World Congress-beurs in Barcelona wordt aangekondigd, is in een benchmarktest opgedoken. Uit deze test zijn nieuwe specificaties van de 7 inch-tablet duidelijk geworden en dit geeft een beter beeld van hetgeen dat Samsung over een maand gaat introduceren.

De Samsung GT-P3200 is gespot in de database van GLBenchmark en zoals vaker laten dergelijke testen nieuwe hardware-specificaties zien. Zo heeft de Galaxy Tab 3 een resolutie van 1280 bij 800 pixels en dat is prima voor een 7 inch-tablet: de Nexus 7 heeft eenzelfde schermresolutie. Het lijkt er hierdoor wel op dat de Galaxy Tab 3 geen Full HD-scherm krijgt.

Galaxy Tab 3: specificaties en prijs

De benchmarkresultaten geven ook meer informatie over de chip van de Galaxy Tab 3.0: deze zou de SMDK4x12 zijn, de Exynos-chip waar ook de Galaxy S III over beschikt. Het is alleen nog niet zeker of de Galaxy Tab 3 over een quadcore- of dualcore-processor gaat beschikken: beide is met de chip mogelijk. Volgens de resultaten zou 1.5Ghz de hoogste kloksnelheid zijn en krijgt de kleine tablet zijn grafische rekenkracht van een Mali 400 grafische processor.

Al eerder lekte mogelijke foto’s van de Galaxy Tab 3 uit. De tablet zou het kleine broertje van de aankomende Galaxy Note 8.0 met een 8 inch-scherm kunnen gaan worden. Over een eventuele prijs of releasedatum heeft Samsung nog geen mededelingen gedaan. De verwachting is dat de Galaxy Tab 3 tijdens de Mobile World Congress (25-28 februari) wordt geïntroduceerd.

Via: GLBenchmark 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.