Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome 25 voor Android live, brengt belangrijke snelheidsverbeteringen

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2013, 22:30 CategorieAndroid

Google heeft versie 25 van Chrome voor Android uitgebracht, de officiële browser naast Chrome Beta. In versie 25 zijn flinke snelheidsverbeteringen doorgevoerd die onder andere het snel scrollen door zware websites en een veel soepelere pinch-to-zoom mogelijk maken. 

Een andere wijziging door de snelheidsverbeteringen is de V8-engine. Door de V8-engine worden interactieve webpagina’s met veel JavaScript-code – en dat zie je steeds vaker op het web – sneller weergegeven.

Chrome 25 voor Android: nieuwe functies

Chrome 25 werkt niet alleen rapper, de app beschikt ook over een aantal nieuwe functies die effect hebben op de mediaconsumptie van de Chrome-gebruiker. De eerste verandering is dat Chrome voortaan geluid van media (video, audio) blijft afspelen als de app in de achtergrond draait. Dit betekent dat je YouTube-video’s of je favoriete radiostation op de achtergrond aan kunt zetten en dat deze door de speakers of je koptelefoon blijven klinken. De tweede nieuwe functie is dat het geluid in Chrome automatisch pauzeert zodra de telefoon in gebruik is. 

Google meldt eveneens dat Chrome 25 voor Android voortaan meerdere HTML5-features ondersteunt, waaronder specifieke stabiliteits- en prestatieverbeteringen. Het is de eerste keer sinds de release van Chrome Beta dat de officiële Chrome-app wordt geüpdatet. Dat is in lijn met de updates voor de desktopversie van Chrome, die deze week eveneens de update naar versie 25 heeft gekregen. 

Download: Chrome voor Android

Via: TheNextWeb

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.