Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

DashClock: nieuwe minimalistische lockscreen widget voor Android

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2013, 22:19 CategorieAndroid

Sinds de introductie van Android 4.2 Jelly bean is het mogelijk om widgets op verschillende lockscreens te plaatsen. Denk aan een Twitter-feed, fotogalerij, agenda, Wunderlist 2-lijst of gewoon een klok. DashClock wil de standaard lockscreen-klok van Android 4.2 Jelly Bean vervangen door je meer keuzevrijheid te geven én meer functies aan de widget toe te voegen. 

DashClock is enkel als een widget te gebruiken en wordt niet in de app-drawer weergeven. Om DashClock toe te voegen, verwijder je de huidige klok op je homescreen en voeg je direct een nieuwe widget toe. Als je DashClock selecteert, kom je direct in het optie-menu van de app. In dit fraai vormgegeven menu heb je de mogelijkheid om het weer, je gemiste oproepen en sms’jes, volgende agenda-afspraak, ongelezen Gmail-berichten en het volgende alarm te selecteren. Deze zullen dan op het lockscreen worden getoond, naast de klok of onder de klok. 

DashClock: minimalistisch en toch veelzijdig

Bij een Android-tablet wordt DashClock altijd standaard met de extensies aan de onderzijde weergegeven. Bij Android-smartphones – die over een kleiner scherm beschikken – kan het voorkomen dat de extensies van DashClock naast de klok worden geplaatst. Het blijft wel altijd mogelijk om de widget groter te maken en de extenties onder de klok te laten zien. Naast het selecteren van de extensies kiest de gebruiker ook het uiterlijk van de widget: je kunt uit vijf verschillende klokken en drie verschillende typen datumnotatie kiezen. Bovenstaande screenshot komt van de Nexus 7.

DashClock is tevens een open sourceproject waar iedereen zijn steentje aan kan bijdragen. Ontwikkelaars van andere apps kunnen via de API van DashClock ook hun eigen extensies aan de widget toevoegen. Daarnaast is de widget, mede door het open sourcekarakter, geheel gratis in de Google Play Store te downloaden.

Download: DashClock (gratis)

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.