Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drawp voor iPad: de sociale teken-app voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2013, 21:02 CategorieApple

Kinderen zijn dol op de iPad. Geef ze game als Angry Birds of een teken-app en ze zijn uren bezig. Drawp valt in de laatste categorie en is speciaal voor kinderen ontwikkeld. Als de tekening af is, kan deze met één druk op de knop naar allerlei ontvangers worden gestuurd die van tevoren door de ouders zijn goedgekeurd. 

“Ouders, familie en vrienden willen graag betrokken zijn bij en een reactie geven op alle aspecten van het leven van een kind”, aldus de ontwikkelaars. Opa’s en oma’s willen niets liever dat de tekening van hun kleinzoon en/of -dochter zien en via Drawp kan dat altijd, ook al wonen ze honderden kilometers van elkaar vandaan.

Drawp: sociaal en veilig

Als je de app opstart, maak je een account aan kies je de personen die je aan het Drawp-netwerk toevoegt. De kinderen kunnen hun eigen profiel kiezen – met elk een leuk icoontje – en direct beginnen met tekenen. Met swipen en tappen kunnen kinderen hun tekeningen maken en aan de onderkant hebben ze de mogelijkheid om uit allerlei kleuren te kiezen. Een foute veeg verf uitgesmeerd? Met de terug-knop wordt het weer ongedaan gemaakt. 

Als een tekening eenmaal af is, kunnen kinderen hun creatie naar degenen slepen waarmee ze het willen delen. De ontvangers krijgen direct een notificatie. Maar daar houdt het niet op: alle ontvangers kunnen met dezelfde app meewerken aan de tekening en zelfs een audiofragment aan de tekening toevoegen alvorens ze het terugsturen. Hierdoor kan iemand anders een leuk berichtje inspreken of nog een extra zonnetje tekenen. Het is ook mogelijk om de tekening te mailen: altijd handig voor degenen zonder iPad. De app werkt ook als de iPad geen internetverbinding heeft.

Drawp is als gratis download beschikbaar in de App Store, maar als je meerdere verf-opties wilt toevoegen kost je dat tussen de 0,79 en 1,79 euro.

Download: Drawp (gratis)

Via: The Next Web

  • Delen:

Reacties

  1. BUZZMovies
    21 september, 2017 om 18:07

    Awesome issues here. I’m very happy to peer your article.

    Thank you a lot and I’m having a look forward to contact you.

    Will you please drop me a e-mail?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.