Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste benchmarks Nvidia Tegra 4 zijn indrukwekkend

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2013, 12:42 CategorieAndroid

Nvidia’s nieuwe mobiele processor Tegra 4, die begin januari werd aangekondigd, is voor het eerst op de Mobile World Congress 2013 getoond. Op diezelfde beurs wordt de nieuwe system-on-a-chip (SoC) getest in een aantal verschillende benchmark-apps op Android 4.2. De resultaten zijn indrukwekkend.

De Tegra 4 bestaat uit een Cortex A15 quadcore-processor met een 72-core grafische processor (GPU), is ontwikkeld voor zowel smartphones als tablets en ongeveer vier tot zes keer zo krachtig als de huidige Tegra 3. In Geekbench 2 behaalde de Tegra 4 een enorm hoge score van 4166. Ter vergelijking: de Nexus 7 met een Tegra 3-SoC behaalde 1536, en dat is ook nog een zeer fraaie score.

Tegra 4: energiezuinig en krachtiger

Naast de toegenomen snelheid is de Tegra 4 ook meer energiezuinig. Zo gebruikt het afspelen van een 1080p-video maar 900 milliwatt: ongeveer 25% minder dan de huidige SoC’s. Daarnaast maakt Nvidia nog steeds gebruik van de energiezuinige companion core die alledaagse taken als muziek luisteren en browsen verwerkt. 

Nvidia meldt dat de Tegra 4-SoC vanaf het tweede kwartaal in tablets en smartphones wordt gebruikt. De goedkopere Tegra 4i-variant komt in het vierde kwartaal beschikbaar. Ook Windows RT-tablets gaan gebruikmaken van de Tegra 4.

Niet alleen Nvidia komt met een nieuwe SoC, ook Qualcomm en Samsung brengen dit jaar een nieuwe chip uit: respectievelijk de Snapdragon 800 en de Exynos 5 Octa. 

Via: Cnet

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.