Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Firefox 19 voor Android brengt thema’s en verlaagde systeemeisen

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2013, 17:34 CategorieAndroid

Mozilla heeft een nieuwe versie van zijn mobiele Firefox-browser uitgebracht. Firefox 19 voor Android ondersteunt thema’s, vergt minder van je processor en heeft wat HTML5-updates ontvangen waardoor de app een steeds grotere concurrent voor onder andere Chrome (Beta), Dolphin Browser en Opera wordt.

Firefox voor Android is een geruime tijd een niet erg stabiele browser geweest. De app werd geteisterd door vastlopers, vreemde bugs en vooral heel veel vetragingen. De afgelopen versies heeft Mozilla hard gewerkt aan de stabiliteit en soepelheid van de browser alvorens ze nieuwe features toevoegden. En met succes. Versie 19 van Firefox verbetert de snelheid bij het renderen van HTML5-pagina’s en kent enkele nieuwe functies.

Firefox 19: persoonlijker

Firefox 19 maakt het mogelijk om door thema’s te browsen, deze te downloaden en vervolgens te activeren. Zo pas je het uiterlijk van de app geheel naar eigen wens aan. Daarnaast vergt Firefox 19 minder van je tablet, want de minimale systeemeisen zijn naar 600Mhz (de processorkracht) verlaagd. 

In augustus van 2011 lanceerde Mozilla de mobiele Android-browser van Firefox. Enkele maanden later werd versie 9 al geïntroduceerd. Enkele fijne functies van Firefox voor Android zijn de verschillende synchronisatie-opties, add-ons, extra beveiligingslagen en de lezermodus die rommelige artikelen naar makkelijk te lezen pagina’s omzet. Als je de nieuwste functies wilt gebruiken, kun je ook Firefox Beta voor Android installeren.

Download: Firefox (gratis)

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.