Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gainward brengt 7 inch Android tablet met Tegra 3 chip naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2013, 10:31 CategorieAndroid

Het merk Gainward zal bij velen niet bekend zijn maar het bedrijf heeft in Europa haar eerste tablets gelanceerd dus wordt het tijd kennis te maken. Gainward is met name bekend van de grafische kaarten voor desktop PC’s maar heeft onlangs besloten ook in de tabletmarkt te stappen met een 7 inch Android tablet.

Gainward Galapad 7

De Gainward Galapad 7 is een 7 inch tablet met een IPS LCD display dat een resolutie van 1.024 bij 600 pixels heeft. Verder is de tablet uitgerust met een quadcore Nvidia Tegra 3 processor, welke een kloksnelheid van 1.2GHz heeft, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader waarmee het geheugen uitgebreid kan worden. Wat betreft de aansluitingen is het apparaat uitgerust met een microHDMI uitgang en een USB 2.0 poort. Ook is er draadloze communicatie mogelijk vua Bluetooth 3.0 en wifi.

De tablet heeft een gewicht van 330 gram en een afmeting van 196 x 122 x 9,9 millimeter. Door het gebruik van een 3500 mAh batterij moet de tablet minimaal zes uur meegaan. Wat betreft de software beschikt de Gainward Galapad 7 over Android 4.1 Jelly Bean met toegang tot de Google Play Store. Het bedrijf heeft zelf weinig aanpassingen aan de interface van Android gedaan. De tablet heeft een gewicht van 330 gram en een afmeting van.

Prijs en beschikbaarheid

We zijn hem nog niet tegengekomen maar de Gainward Galapad 7 zou inmiddels al in Europa verkrijgbaar moeten zijn voor een prijs van 179 euro.

Bron: Nextpowerup

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.