Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gelekte foto’s laten mogelijke achterkant iPad mini 2 zien

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2013, 10:40 CategorieApple

Gelekte foto’s van een Chinees forum geven een mogelijke indicatie van het gloednieuwe uiterlijk van de iPad mini 2. De grijze behuizing ziet er dikker uit dan de huidige iPad mini, maar is wel in lijn met de dikkere behuizing van de iPad 3. Vanwege het hoge resolutiescherm zou het waarschijnlijk nodig zijn om een grotere batterij te implementeren. 

De 7.9 inch-tablet werd oorspronkelijk met een resolutie van 1024 bij 768 pixels uitgebracht. Dit brengt de pixeldensiteit op 162 pixels per inch, maar Apple schijnt dit naar een retina-resolutie te willen verhogen. De verwachting is dat de kleine tablet eenzelfde resolutie als de iPad 3 en iPad 4 krijgt en zijn eigen resolutie naar 2048 bij 1536 pixels te verdubbelen.

iPad mini 2 nieuwe foto’s

482_718345_710137a4880c9b4Dat de iPad mini 2 iets dikker wordt dan de vorige iPad mini, lijkt voor de hand te liggen. De iPad 3 en iPad 4 zijn beide iets dikker dan de iPad 2, maar vergen dan ook een grotere batterij voor alle pixels die energie nodig hebben. Als Apple er daadwerkelijk voor kiest om een retina-scherm in de iPad mini 2 te stoppen, moet het bedrijf uit Cupertino de batterijduur van de tablet wel hetzelfde houden als de huidige iPad mini. 

Ook de kleur van het Apple-logo en de iPad-tekst valt op en doet denken aan de vijfde generatie van de iPad touch. Dit wijst er mogelijk op dat de iPad mini 2 in verschillende kleuren beschikbaar komt. Dit zou eveneens gelden voor de nieuwe en goedkopere smartphone van Apple die door velen wordt verwacht.

Enkele weken geleden ging het gerucht dat Apple de nieuwe iPad mini 2 met een retina-scherm aan het testen is. Volgens iSuppli, een leverancier van Apple, zou de uiteindelijke kostprijs van een iPad mini met retina-scherm maar met 12 dollar worden verhoogd. De nieuwe hardware en grotere batterij zorgen echter voor een stijging van 30% van de uiteindelijke verkoopprijs.

Via: RedmondPie

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.