Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gemini lanceert goedkope 7 inch tablet met Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2013, 14:10 CategorieAndroid

Gemini, een fabrikant van goedkope tablets, heeft een nieuwe 7 inch-tablet met Android 4.1 Jelly Bean geïntroduceerd. De JoyTAB Duo 7 komt in twee versies: een wifi- en 3G-model, met een prijskaartje van respectievelijk 79,99 en 139,99 pond (omgerekend zo’n 92 en 162 euro). 

De 7 inch-tablet van Gemini is met zijn lage prijs een geduchte concurrent voor de eveneens goedkope Nexus 7, de nog onaangekondigde 7 inch-tablet van Samsung en Acers Iconia B1-A71.

JoyTab Duo 7: specificaties

De goedkope tablet beschikt over een Cortex A9 1.6Ghz dualcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslagruimte (tot 40GB uitbreidbaar) en een 7 inch-scherm met een vrij lage resolutie van 1024 bij 600 pixels. Daarnaast verbindt de tablet met wifi en Bluetooth en kun je foto’s maken met de 2 megapixelcamera aan de achterzijde en videobellen met de 0.3 megapixelcamera aan de voorzijde. De tablet draait standaard op Android 4.1 Jelly Bean en krijgt zijn energie van een vrij kleine accu van 2800 mAh. In totaal weegt de JoyTab Duo 7 ongeveer 276 gram.

De specificaties van de 3G-versie zijn vrijwel hetzelfde. Enkel de capaciteit van de batterij is meer dan verdubbeld naar 5800 mAh. Omdat een 3G-verbinding meer energie slurpt, is een grotere accu voor de kleine 7 inch-tablet broodnodig. Het gewicht van de JoyTab Duo 7 3G blijft hetzelfde. Het valt wel op dat het 3G-model nog op Android 4.0 Ice Cream Sandwich draait. Een update naar Android 4.2 Jelly Bean staat op Gemini’s planning.

De nieuwe tablet is nog niet te bekijken op de website van Gemini, maar voor vragen over de tablet of een bestelling kunt je ook terecht op hun Facebookpagina.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.