Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Drive voor Android update brengt videostreaming

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2013, 13:03 CategorieAndroid

De Android-app van Google Drive, de online opslagdienst van Google, heeft een flinke update gehad die het mogelijk maakt om video’s vanaf Google Drive naar je smartphone of tablet te streamen. Een functie die al zeer lange tijd bij veel gebruikers enorm gewild was.

De nieuwe videostreamingfunctie is enkel beschikbaar voor Android-toestellen met Android 3.0 Honeycomb en hoger. Als je een video vanaf je Google Drive wilt bekijken, kun je deze selecteren en terwijl de video wordt gedownload alvast beginnen met kijken.

Google Drive: bugfixes en previews

De andere veranderingen in de Google Drive-app zijn ook erg welkom. Zo heeft Google een reeks aan bugfixes en snelheidsverbeteringen doorgevoerd waardoor de app stabieler en sneller draait. Ook de verbinding vanaf je smartphone met Google Drive zou rapper moeten gaan. De andere grotere verandering naast videostreaming is de gloednieuwe preview van bestanden. 

Door de bestandspreviews heb je voortaan de mogelijkheid om via pinch-to-zoom in te zoomen op verschillende bestanden – van tekst- tot excelbestanden – en kun je sneller door al je online spullen bladeren. Zo worden automatisch previews getoond wanneer je een fotoalbum opent. Bij documenten zit de functie ietwat verscholen en is deze via de optie-knop te activeren. Een documentpreview geeft je tevens de optie om alvast tekst te kopiëren en vervolgens de delen.

De update voor Google Drive voor Android is 7.2MB groot en via de Google Play Store op je Android-toestel te downloaden. Als je de preview-functie nog niet in Google Drive ziet: wees niet ongerust, want het wordt langzaam naar alle gebruikers uitgerold.

Download: Google Drive (gratis)

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.