Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de Belkin Thunderstorm: Home cinema systeem voor je iPad

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2013, 14:57 CategorieAccessoires

Op het Mobile World Congress in Barcelona zien we niet alleen maar nieuwe tablets voorbij komen. Ook fabrikanten van accessoires tonen nieuwe ontwikkelingen en producten. Zo was Belkin aanwezig en het bedrijf toonde een indrukwekkende accessoire die van je iPad een home cinema systeem maakt; de Belkin Thunderstorm.

Belkin Thunderstorm

De Belkin Thunderstorm is ontwikkeld om het bekijken van films, beluisteren van muziek en het spelen van games op je tablet te optimaliseren. Het probleem is namelijk dat de kwaliteit van de ingebouwde speakers van je iPad nogal te wensen overlaat. De Thunderstorm is een compleet dock waarin je iPad geplaatst kan worden, beschikt over ingebouwde speakers en over een cover met standaard.

Door high-end speakers aan de onderzijde en zijkanten van de iPad toe te voegen moet een (soort van) surround ervaring gecreëerd kunnen worden welke films een extra dimensie moet meegeven. Ook muziek kan met een breed stereoveld weergeven worden en de game-ervaring moet indrukwekkend zijn. Belkin levert ook een speciale applicatie mee waarmee de weergave van audio op het gebruik en de content afgesteld kan worden en het audioveld vergroot van verkleind kan worden.

Hands-on video

Tijdens het Mobile World Congress hebben we even naar de Thunderstorm mogen luisteren, zoals je in onderstaande video kunt zien. De geluidskwaliteit is, voor zover we dit konden beoordelen in een redelijk drukke omgeving, indrukwekkend te noemen. De speakers verzorgen een breed bereik met natuurlijke tonen, voldoende laag en heldere hoge tonen. Om dit te bereiken moet je echter wel behoorlijk wat inleveren wat betreft mobiliteit. De iPad wordt met deze accessoire een stuk groter, dikker en zwaarder.

Prijs en beschikbaarheid

Als er een nadeel genoemd moet worden dan is het toch wel de prijs. De Belkin Thunderstorm komt namelijk vanaf maart naar Nederland voor een prijs van 229 euro. Dat is behoorlijk wat geld, maar wanneer je veel games speelt, muziek luistert of films kijkt heeft deze accessoire zeker een toegevoegde waarde.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.