Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met Ubuntu voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2013, 11:45 CategorieBesturingssystemen

Eerder deze week onthulde Canonical een versie van Ubuntu die speciaal geoptimaliseerd is voor tablets. Ubuntu voor tablets is gebaseerd op de desktop versie van de software maar biedt een aantal tablet-vriendelijke functies voor onder andere multitasking en het eenvoudig kunnen delen van content.

Hands-on video Ubuntu voor tablets

Hoewel de promotievideo die we eerder deze week voorbij zagen komen al veel mensen enthousiast wist te maken krijgen we een betere indruk van de software middels onderstaande hands-on video van The Verge.

Ubuntu voor tablets is volledig met touch (gestures) te bedienen en daarom uitermate geschikt voor tablets. Enkele interessante features zijn de mogelijkheid om smartphone en tablet apps naast elkaar te draaien in de zogenaamde Side Stage modus, het snel kunnen delen van content waar je jezelf ook bevindt, de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen tussen apps via een favorieten menu, het gebruiken van meerdere accounts, en de integratie met Ubuntu voor PC en TV. Wanneer je een Ubuntu tablet op een TV aansluit of een keyboard en muis op de tablet aansluit kan de PC interface gebruikt worden.

Preview versie Ubuntu voor tablets

Vandaag brengt Canonical een beperkte preview versie van Ubuntu voor tablets uit. Deze versie is geschikt voor onder andere de Google Nexus 7 en Google Nexus 10, echter is er geen dual-boot mogelijkheid. De eerste hardware met Ubuntu software wordt in 2014 op de markt verwacht.

  • Delen:

Reacties

  1. wouter
    21 februari, 2013 om 17:25

    hoe kan ik de preview downloaden ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.