Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review Acer Iconia B1 (MWC 2013)

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2013, 18:52 CategorieAndroid

De Acer Iconia B1 is alweer een paar weken te koop in Nederland maar toch hebben we de tablet tijdens het Mobile World Congress in Barcelona pas voor het eerst in levende lijve gezien. Erg bijzonder was het echter niet aangezien de tablet met minimale specificaties en een zeer lage prijs geen indruk weet te maken.

Acer Iconia B1

De Iconia B1 is een echte budget tablet. Zo beschikt het apparaat over een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een een 1.2GHz dualcore processor, 512MB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card lezer, wifi, Bluetooth 4.0,, een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde en een microUSB 2.0 poort. De tablet draait wel op het recente Android 4.1 Jelly Bean.

Hands-on video

Zoals gezegd wist de Iconia B1 ons niet heel erg te boeien. Het is een leuke tablet voor iemand die de eerste stappen in de tabletmarkt zet of een kleine tablet voor erbij zoekt maar niet voor iemand die de tablet als primair device wil gebruiken en ook hoge verwachtingen heeft.

De Iconia B1 beschikt over een minder dan gemiddeld display met een laag contrast en matige kijkhoeken, gemiddelde prestaties voor de minder intensieve taken, te weinig kracht voor de wat geavanceerdere games en een wat goedkoop aanvoelende en ogende behuizing. Wel krijg je zowel een microUSB poort als een microSD card reader en een recente Android versie. Combineer dat met een prijs vanaf 119 euro en je hebt een prima apparaat voor het lezen van mailtjes, het surfen op het internet en het zo nu en dan spelen van een simpel spelletje.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Iconia B1 is inmiddels in Nederland te koop voor een prijs vanaf 119 euro. Hiervoor krijg je de 8GB versie. Ook komt er binnenkort een 16GB versie welke 139 euro gaat kosten.

  • Delen:
Acer Iconia B1-A71
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.