Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review ASUS FonePad tablet (MWC 2013)

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2013, 18:24 CategorieAndroid

ASUS heeft vandaag tijdens MWC 2013 twee nieuwe producten gelanceerd; de Padfone Infinity en de FonePad. Hoewel de producten qua naam veel op elkaar lijken zijn de qua gebruik volkomen verschillend. De FonePad is een 7 inch tablet waar ook mee gebeld kan worden.

ASUS FonePad

De ASUS FonePad is een van de eerste tablets die gebruik maakt van een Intel processor, de Atom Z2420 om specifiek te zijn. De reden dat ASUS voor een Intel processor gekozen heeft is dat deze volgens de fabrikant het beste voldoet aan de eisen voor een flexibel apparaat dat als smartphone en als tablet moet kunnen dienen. De batterijduur, een belangrijk onderdeel van een dergelijk apparaat, ligt door de energiezuinige processor rond de 10 uur.

Verder is de FonePad uitgerust met een IPS LCD display van 7 inch, een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB aan RAM, 16GB of 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een USB poort en natuurlijk wifi en 3G ondersteuning.

Hands-on video

De eerste indruk van Android in combinatie met een Intel processor zijn veelbelovend. De ASUS FonePad reageert snel, kan vloeiend en snel bediend worden en lijkt redelijk stabiel te draaien. Over de echte prestaties is echter nog weinig te zeggen, daarvoor wachten we de volledige review af. Het display is ook van prima kwaliteit met een redelijk scherpe weergave en een hoge helderheid.

De tablet ligt verder goed in de hand maar of je hier nou echt mee zou bellen is maar de vraag. Dat de functie erop zit is leuk maar de toegevoegde waarde lijkt ons ver te zoeken. Kortom, het is een leuke 7 inch tablet met specificaties die we een jaar geleden ook zagen. Wellicht maakt de Intel processor zijn toegevoegde waarde duidelijk in de batterijduur, iets dat we in de volledige review zullen behandelen.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS FonePad komt in een 16GB en een 8GB en zoals wij het begrepen hebben komt alleen de 16GB variant naar Nederland. Dit model beschikt in tegenstelling tot de 8GB versie niet over een camera aan de achterzijde. De adviesprijs van de 16GB versie ligt op 219 euro.

  • Delen:
ASUS FonePad
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.