Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review ASUS Padfone Infinity (MWC 2013)

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2013, 15:37 CategorieAndroid

Een van de meest high-end mobiele producten die we tijdens MWC 2013 voorbij hebben zien komen is de ASUS Padfone Infinity. Dit product bestaat namelijk uit een smartphone en een tablet, beiden uitgerust met een Full HD display en draaiend op het recente Android 4.2 Jelly Bean.

ASUS Padfone Infinity

De ASUS Padfone Infinity kan gezien worden als de opvolger van de eind vorig jaar gelanceerde PadFone 2. ASUS heeft het product van nagenoeg alle moderne technieken en features voorzien en geeft aan dat de Padfone Infinity de lat hoger legt voor de concurrentie. Kijkend naar de specificaties kunnen we ons daar wel in vinden.

Zo is de Padfone Infinity uitgerust met een 5 inch Full HD IPS LCD display, een quadcore Qualcomm Snapdragon 600 processor, 2GB aan RAM, 64GB aan opslaggeheugen, een 13 megapixel camera, een microSD card reader en ondersteuning voor Bluetooth en NFC. Qua software heeft ASUS de Padfone uitgerust met Android 4.2 Jelly Bean en een aantal applicaties en functies die door ASUS toegevoegd zijn. Het tabletgedeelte beschikt ook over een Full HD (1.200 bij 1.920 pixels) Super IPS display maar dan met een afmeting van 10.1 inch.

Hands-on video

We hebben de Padfone Infinity na de persconferentie van ASUS even kort van dichtbij mogen bekijken en waren vooral onder de indruk van de hoge resolutie displays en het zeer elegante en luxueuze design. Het display van zowel smartphone als tablet geeft objecten haarscherp weer, toont natuurlijke kleuren en heeft een hoge helderheid. Over de prestaties is nog weinig te zeggen maar de eerste indruk was dat de navigatie binnen Android soepel loopt en apps snel opstarten.

De samenwerking tussen tablet en smartphone verloopt zeer eenvoudig en zonder problemen. Zodra de smartphone in de tablet geschoven wordt krijg je snel de tablet interface van Andorid te zien, openstaande apps worden geopend en een film kan verder gekeken worden. Ook het mechanisme waarmee de smartphone in de tablet geschoven moet worden komt stevig en betrouwbaar over, iets wat niet onbelangrijk is wanneer je met het geheel gaat lopen.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS Padfone Infinity moet in april op de markt verschijnen voor een prijs van 999 euro. Hiervoor krijg je de Padfone met 64GB en het Padfone station.

 • Delen:
ASUS The New Padfone
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Ben
  01 maart, 2013 om 19:40

  Zeer mooi!!
  Vraagje: weten jullie of ASUS ook dit jaar weer hun transformer reeks zullen uitbreiden? (Opvolgers voor de tf300 en tf700).
  Benieuwd en vind hier niet directs iets van terug.
  Benieuwd ook of ze voor de tf700 nog een upgrade gaan voorzien naar 4.2 of dat ze zullen wachten op key lime pie …
  Thx voor alle info!

  • Martijn Chel
   01 maart, 2013 om 21:14

   Ik verwacht het eerlijk gezegd wel maar durf niet te zeggen wanneer. Heb er ook nog niks over meegekregen.

 2. Sebastiaan
  08 maart, 2013 om 15:01

  Ziet er goed uit!!
  Ik heb begrepen dat er voor de PadFone 2 geen dock uitkomt, komt deze er wel voor de Infinity? Bedankt voor de info!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.