Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review Fujitsu Stylistic M702 Android tablet (MWC 2013)

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2013, 17:50 CategorieAndroid

Fujitsu heeft een aantal convertible, hybride en stand-alone tablets meegebracht naar het Mobile World Congress, waaronder één high-end Android tablet; de Fujitsu Stylistic M702. Deze tablet beschikt over een Full HD LCD display, draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en is gericht op de zakelijke gebruiker.

Fujitsu Stylistic M702

De Fujitsu Stylistic M702 is een echte high-end Android tablet en dat zien we terug aan een aantal specificaties. Zo beschikt het display over een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, wat iets hoger is dan Full HD, is het display voorzien van een matte filter waardoor reflecties minder opvallen, krijg je een vingerafdrukscanner als extra beveiliging en is de tablet waterdicht en stofbestendig.

De tablet is verder uitgerust met een Nvidia Tegra 3 processor, 1GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, NFC en Bluetooth ondersteuning, wifi, optioneel 3G/4G, twee camera’s en een USB poort. Wat betreft de software draait de Stylistic M702 op Android 4.0 Ice Cream Sandwich met een aantal zakelijke apps en functies die door Fujitsu toegevoegd zijn. Fujitsu belooft komende zomer een update naar Android 4.1 Jelly Bean uit te rollen.

Hands-on video

Onze eerste indruk van de Fujitsu Stylistic M702 was vrij positief. Het display heeft in tegenstelling tot veel andere tablets een matte filter en daardoor zijn reflecties minder goed zichtbaar. Echter lijkt hierdoor het contrast wel wat af te nemen. De tablet is zeer compleet uitgerust met alle features en functies die je als zakelijke gebruiker zou willen hebben, alleen missen we de HDMI poort. Ook over de prestaties zijn we na een paar minuten spelen positief. Ondanks dat de tablet draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich lijkt alles zeer soepel te lopen, zonder crashende applicaties of haperingen. Eerdere Android 4.0 tablets hadden daar nogal eens last van. Ook ligt de tablet goed in de hand, is met 590 gram niet te zwaar en kan comfortabel met één hand vastgehouden worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujitsu Stylistic M702 is inmiddels Nederland verschenen voor een adviesprijs van 999 euro.

  • Delen:
Fujitsu Stylistic M702
Android ICS (4.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.