Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review HP Slate 7 Android tablet (MWC 2013)

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2013, 17:39 CategorieAndroid

Gisteren heeft HP haar eerste Android tablet gepresenteerd in de vorm van de Slate 7. Deze tablet is als we kijken naar de specificaties en de prijs een echt instapmodel en HP richt zich dan ook vooral op consumenten die hun eerste tablet kopen en niet teveel uit willen geven.

HP Slate 7

De HP Slate 7 is een 7 inch tablet met een LCD display dat een resolutie van 1.024 bij 600 pixels heeft. Verder is de tablet uitgerust met een dualcore ARM Cortex A9 processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan RAM, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader waarmee het geheugen uitgebreid kan worden. Daarbij is er ondersteuning voor wifi, Bluetooth en heb je de beschikking over twee camera’s. Wat betreft de fysieke aansluitingen is er een microUSB poort. Qua software beschikt de Slate 7 over Android 4.1 Jelly Bean waar HP zelf vrij weinig aan aangepast heeft.

Hands-on video

De HP Slate 7 is een goedkope Android tablet en dat merk je ook direct zodra je het apparaat vast pakt. De tablet voelt goedkoper aan dan menig andere tablet en is ook een stuk dikker. Echter is de buitenzijde netjes afgewerkt en weegt het apparaat ook niet teveel.

Wat betreft de prestaties is het nog lastig te beoordelen maar de eerste indruk was redelijk positief. Hoewel er hier en daar wat sprake van was van haperingen en freezes verliep de navigatie vrij soepel en startten applicaties redelijk snel op. HP geeft zelf aan dat de camera aan de achterzijde een voordeel is ten opzichte van de concurrentie maar toch blijven wij erbij dat een camera op een tablet niks is om je echt mee te kunnen onderscheiden. Dit lijkt echter ook voor de rest van de tablet te gelden. Ja, HP heeft wat softwarefuncties toegevoegd maar niks dat de concurrentie doet verbleken. De Slate 7 lijkt dan ook een ‘een van de velen’ tablet te zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De HP Slate 7 moet in mei naar Nederland komen en krijgt een adviesprijs van 149 euro. De tablet wordt in een grijze en een rode kleur gelanceerd.

  • Delen:
HP Slate 7
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.