Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review Lenovo IdeaTab S6000 met Android 4.2 (MWC 2013)

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2013, 15:18 CategorieAndroid

Lenovo komt dit jaar met drie nieuwe Android tablets. Eerder zagen we de 7 inch A3000 en A1000 tablets al in hands-on video’s voorbij komen en nu is het de beurt aan het enige 10.1 inch model in de line-up. De IdeaTab S6000 beschikt over een quadcore processor en draait op Android 4.2 Jelly Bean.

Lenovo IdeaTab S6000

Volgens Lenovo moet een 10.1 inch tablet optimaal ingericht zijn voor het comfortabel kunnen consumeren van content en van alle gemakken voorzien zijn. De IdeaTab S6000 moet aan deze eisen voldoen en beschikt op het eerste gezicht over een aantal interessante specificaties en features.

Zo is de IdeaTab S6000 uitgerust met een 10.1 inch IPS LCD display dat een resolutie van 1.280 bij 800 pixels heeft. Verder is de tablet voorzien van een quadcore Mediatek processor met een kloksnelheid van 1.2Ghz, 1GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, Bluetooth, wifi, optioneel 3G en zowel een USB als een HDMI poort. Daarbij draait de tablet op het recente Android 4.2 Jelly Bean besturingssysteem.

Onze eerste indruk van de IdeaTab S6000 is aardig positief. Zo krijg je voldoende aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden, de (tot op heden) meest recente versie van Android die stabiel lijkt te draaien en een redelijk snelle quadcore processor die zonder problemen alles lijkt te kunnen aansturen. Dit alles zit verpakt in een netjes afgewerkte tablet met een fraai, licht en comfortabel design.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo IdeaTab S6000 komt in juni naar Nederland en zal waarschijnlijk een prijs van 299 euro krijgen.

  • Delen:
Lenovo IdeaTab S6000
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.