Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on video Huawei Ascend Mate phablet (MWC 2013)

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2013, 0:19 CategorieAndroid

Huawei heeft tijdens het Mobile World Congress een groot aantal nieuwe producten getoond, waaronder de eerder besproken MediaPad 10 Link. Een van de nieuwe phablets van Huawei is de Ascend Mate, een 6.1 inch apparaat met Android 4.1 Jelly Bean.

Huawei Ascend Mate

Of we de Huawei Ascend Mate nog wel een smartphone mogen noemen is de vraag maar het apparaat beschikt over alle functies waarover smartphones behoren te beschikken en kan dus ook als smartphone gebruikt worden. Het 6.1 inch display maakt het echter lastig het apparaat in je broekzak mee te dragen. Wel voelt de Ascend Mate redelijk licht en dus mobiel aan.

De Ascend Mate beschikt verder onder meer over een resolutie van 1.280 bij 720 pixels, een 1.5GHz Huawei K3V2 quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 8 megapixel en een 1 megapixel camera, een microSD card reader, een microUSB poort, wifi, Bluetooth 4.0 en een 4050 mAh batterij. De Ascend Mate heeft een afmeting van 163.5 x 85.7 x 9.9 millimeter en weegt 198 gram.

Wat betreft de software draait de phablet op Android 4.1 Jelly Bean met een aantal toevoegingen van Huawei. Zo is het mogelijk een aantal apps als pop-up vensters over andere apps te draaien, is de interface geoptimaliseerd voor het gebruik met één hand en heb je overal toegang tot een handig snelmenu.

Hands-on video

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Ascend Mate moet rond de zomer in de Nederlandse winkels verschijnen. De adviesprijs bedraagt (waarschijnlijk) 449 euro. Dit is toch een stuk lager dan een van de belangrijkste concurrenten; de Samsung Galaxy Note II. Deze wordt echter wel met S-Pen stylus geleverd, beschikt over een iets luxer design en heeft een hogere pixeldichtheid.

  • Delen:
Huawei Ascend Mate
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.