Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on video LG Tab Book Windows 8 slider tablet (MWC 2013)

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2013, 18:53 CategorieHardware

Vorige week liet LG al weten haar eerste convertible Windows 8 tablet naar Barcelona te brengen en vandaag hebben we het eerste model al even van dichtbij mogen bekijken. De LG Tab Book is een zogenaamde slider tablet met Windows 8 software en een 11.6 inch IPS LCD display.

LG Tab Book

Er werd tijdens MWC 2013 nauwelijks aandacht aan besteed en hij stond in een hoekje ergens achteraf, maar de LG Tab Book was wel degelijk van de partij. De slider tablet werd meegenomen naar Europa maar LG kon helaas nog niet zeggen of het apparaat ook daadwerkelijk in Nederland uitgebracht wordt. Over de adviesprijs was dan ook niks bekend.

De LG Tab Book beschikt onder meer over een 11.6 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een vijfde generatie Intel Core i5 of een Next Generation Intel Atom processor, 2GB of 8GB aan werkgeheugen, 128GB of 64GB aan SSD opslaggeheugen, een microSD card reader, een USB poort, en ondersteuning voor mobiel internet middels 3G of 4G. Wat betreft de software beschikt de Tab Book over de volledige versie van Windows 8.

Hands-on video

Op het eerste gezicht doet de Tab Book veel denken aan concurrenten als de Sony VAIO Duo 11 maar het slider mechanisme voelt meteen anders aan. LG heeft hier namelijk een soort veer ingebouwd waardoor het scherm met een klein tikje in de juiste hoek moet schieten. Het dichtklappen vereist hierdoor echter wat meer moeite en werkt niet altijd even soepel. Het display heeft een goede kleurweergave met een prima helderheid maar de resolutie blijft wat achter bij de concurrentie. Dit is echter in de desktop interface eerder een voordeel dan een nadeel.

Qua prestaties is het nog lastig aangeven wat de tablet gaat doen maar onze eerste ervaringen waren in ieder geval prima. Daarbij is alles geheel afhankelijk van de configuraties die LG naar Europa brengt en tegen welke prijs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.