Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on video Nvidia referentietablet met quadcore Tegra 4 chip

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2013, 14:27 CategorieGaming

Gisteren verschenen de eerste benchmarks van de nieuwe Nvidia Tegra 4 quadcore processor en vandaag hebben we de de chip zelf mogen testen tijdens het Mobile World Congress Barcelona. Nvidia had daar diverse referentietablets tentoongesteld waarop verschillende games te spelen waren.

Nvidia Tegra 4 processor

De Nvidia Tegra 4 processor is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde Tegra 3 processor. Het nieuwe model beschikt net als zijn voorganger over vier cores voor intensieve taken en een extra energiezuinige core voor de wat minder intensieve taken. Daarnaast maakt Nvidia gebruik van een 72-core grafische processor (GPU) die volgens het bedrijf vele betere grafische prestaties moet bieden. Een niet onbelangrijk pluspunt is dat de processor volgens Nvidia zo’n 25 procent minder energie verbruikt.

Hands-on video

In onderstaande video vind je een korte eerste indruk van de prestaties van de Tegra 4 chip. In de video wordt het spel RipTide GP gespeeld op een referentietablet die door Nvidia zelf ontwikkeld is. Onze eerste ervaringen waren bijzonder positief. Grafisch geavanceerde games lijken zonder lag of andere problemen te spelen zijn en de game-ervaring komt natuurlijk en soepel over. Toch zal een eerste uitgebreide review van een Tegra 4 tablet moeten uitwijzen of de chip op alle vlakken een (grote) vooruitgang is.

Beschikbaarheid

Op dit moment is nog niet duidelijk welke tablets uitgerust gaan worden met de Tegra 4 processor. Volgens recente geruchten zouden HP en Toshiba momenteel modellen in ontwikkeling hebben. Tijdens MWC 2013 hebben we echter geen Tegra 4 tablets voorbij zien komen.

  • Delen:

Reacties

  1. anl
    26 februari, 2013 om 14:58

    Wel jammer want ik denk wel dat tablets met deze CPU/GPU alles op een hoger niveau tillen en dat je dat zeker weten zal merken. Niet alleen de snelheidswinst als ook de grafische verbeteringen zullen een echte stap voorwaarts zijn in beleving. Ik hoop echt dat er snel Tegra4 tablets op de markt komen…dat zal de prijs van Tegra3 tablets zeker drukken en dat zal op zich weer interessant zijn voor alle potentiele kopers die nu op zoek zijn naar hun eerste tablet of een nieuwere willen als vervanger van de oude tablet (zoals ik dus – haha).
    Laat maar komen…ben alleen wel bang dat de prijs van deze tablets aan de bovenkant van de markt zullen liggen….maar ja…de prestaties zijn daar ook naar :-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.