Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review Samsung Galaxy Note 8.0 (MWC 2013)

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2013, 18:04 CategorieAndroid

Zonder veel toeters en bellen en zelfs zonder een officiële persconferentie kondigde Samsung gisteren haar nieuwste tablet aan in de vorm van de Galaxy Note 8.0. In dit artikel vind je onze eerste ervaringen met de 8 inch tablet tijdens MWC 2013 in Barcelona.

Samsung Galaxy Note 8.0

De Samsung Galaxy Note 8.0 is het nieuwste lid van de Note-familie en beschikt over een 8 inch Super PLS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Net als alle andere Note modellen is de Galaxy Note 8.0 uitgerust met de bekende S-Pen stylus. Hiermee is de tablet te bedienen, kun je teksten schrijven, kun je tekenen en diverse extra functies uitvoeren. Verder is de tablet uitgerust met onder meer een quadcore processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader.

De Galaxy Note 8.0 draait op Android 4.1 Jelly Bean en Samsung heeft daar overheen weer de eigen TouchWiz interface gelegd. Deze biedt een eigen design voor snelkoppelingen naar applicaties en instellingen, en wordt geleverd met een aantal apps van Samsung zelf. Ook worden er applicaties meegeleverd die speciaal voor de S-Pen stylus ontwikkeld zijn.

Hands-on video

De Galaxy Note 8.0 is een apart geval. Ja, de tablet heeft smartphone-functies zoals alle Samsung Galaxy tablets maar de kans is klein dat je deze ook veelvuldig zult gebruiken. Daarbij is de tablet wellicht net te klein voor diegenen die de S-Pen stylus als toegevoegde waarde zien en graag tekenen/schetsen. De doelgroep zal zich beperken tot diegenen die krachtige prestaties en de S-Pen stylus in een wat handzamer formaat dan 10.1 inch en een wat comfortabeler formaat dan 5.5 inch willen hebben.

De Note 8.0 ligt verder goed in de hand maar voelt wat goedkoop aan door het gebruik van plastic. De tablet weegt maar 330 gram en is nog geen 8mm dik en daardoor redelijk mobiel. Ook de prestaties zijn meer dan voldoende, een resultaat van de krachtige processor gecombineerd met 2GB aan werkgeheugen. De navigatie binnen de interface gaat soepel en snel, en de TouchWiz interface lijkt geen nadelige effecten op de prestaties te hebben. Net als bij de andere Note modellen heeft Samsung weer heel wat handige softwarefuncties toegevoegd die ook daadwerkelijk een toegevoegde waarde hebben. De vraag is echter of je voor dit alles 399 euro neer wilt leggen. Een prijs van 299 – 329 euro had wellicht de doelgroep wat verbreed en de kansen vergroot.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 8.0 wordt vanaf eind maart in Nederland verwacht en heeft een adviesprijs van 399 euro meegekregen. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 8.0.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8.0
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

  1. anl
    26 februari, 2013 om 13:33

    Helemaal mee eens…dat schreef ik ook al in een ander artikel over deze NOTE 8.0 –> De vraag is echter of je voor dit alles 399 euro neer wilt leggen. Een prijs van 299 – 329 euro had wellicht de doelgroep wat verbreed en de kansen vergroot.<– Ik in ieder geval ga op zoek naar een betere tablet voor een veel schappelijkere prijs….en die zijn er genoeg als je ziet wat er uitgekomen is of spoedig uitkomt (geruchten).
    ER zijn er 2 of 3 die ik als goed alternatief zie…vooral de HD tablets zijn wat mij betreft voor een mindere prijs veel interessanter dan deze NOTE 8.0 voor deze idiote prijs..JAMMER !!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.