Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review Sony Xperia Tablet Z (MWC 2013)

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2013, 17:20 CategorieAndroid

We hebben de Xperia Tablet Z eerder dit jaar al voorbij zien komen toen Sony het apparaat in Japan presenteerde maar deze week heeft Sony de tablet ook in Europa gepresenteerd. Tijdens MWC 2013 toonde Sony de Xperia Tablet Z met Android 4.1 Jelly Bean. Tablets Magazine was daarbij aanwezig en maakte onderstaande hands-on video.

Sony Xperia Tablet Z

De Sony Xperia Tablet Z is één van de meest geavanceerde high-end tablets die we deze week voorbij hebben zien komen. Zo beschikt het apparaat over een waterdicht en stofvast design van maar 6.9 millimeter dik en heeft een gewicht van maar 495 gram. Dat is echter niet alles wat de Xperia Tablet Z is uitgerust met een 10.1 inch display met een Full HD resolutie, een quadcore Snapdragon S4 Pro processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een microUSB poort en twee camera’s.

Andere interessante features zijn de ondersteuning voor NFC communicatie, een ingebouwde infrarood zender om je home cinema apparatuur mee te kunnen bedienen, en S-Force Front Surround 3D voor een optimale audioweergave. De Xperia Tablet Z draait op Android 4.1 Jelly Bean maar zal binnen niet al te lange tijd een update naar Android 4.2 krijgen.

Hands-on video

Natuurlijk hebben wij al even met de tablet mogen spelen en waren bijzonder onder de indruk. De Xperia Tablet Z lijkt op alle vlakken een meer dan prima tablet. Zo zijn de prestaties zeer goed, met geen enkele lag en snel opstartende apps. Daarbij heeft Sony weer wat handige softwarefuncties toegevoegd die ook daadwerkelijk waarde toevoegen aan de Android-ervaring.

Ook ziet het display er zeer goed uit met natuurlijke kleuren, diepe zwartwaarden en een zeer scherpe weergave, klinken de speakers voor een tablet niet verkeerd en is de tablet bijzonder fraai afgewerkt. Niet onbelangrijk is het feit dat de Xperia Tablet Z erg goed in de hand ligt, mede door het lage gewicht en het zeer slanke profiel. Tel daar extra features als een waterdichte behuizing en de afstandsbedieningsfunctie bij op en je hebt een zeer complete high-end Android tablet waar wij in ieder geval naar uitkijken.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia Tablet Z moet in het tweede kwartaal in Nederland te koop zijn voor een prijs van 500 euro voor de 16GB wifi-only variant en 550 euro voor de 32GB wifi-only variant.

  • Delen:
Sony Xperia Tablet Z
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. anl
    22 maart, 2013 om 16:25

    GAAF….maar vind 500 euro toch teveel geld helaas….zeker gezien er meer tablets beschikbaar zijn of tegen Mei 2013 komen (nieuwe Google Nexus 7 met HD-scherm voor 250 euro !! DOINGGG) die een stuk voordeliger zijn…dus dan toch een NEE voor deze te dure Sony Tablet.
    Wel mooi ding….eerlijk is eerlijk.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.