Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on video ZTE Grand Memo phablet (MWC 2013)

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2013, 19:10 CategorieAndroid

Het Chinese ZTE was ook aanwezig tijdens MWC 2013 en toonde een aantal nieuwe smartphones, phablets en tablets. Eén van de modellen die mogelijk dit jaar nog naar Europa komt is de ZTE Grand Memo, een 5.7 inch phablet met Android 4.1 Jelly Bean, 1GB aan werkgeheugen en een quadcore processor.

ZTE Grand Memo

De ZTE Grand Memo wordt deze maand in China gelanceerd en is als high-end model geïntroduceerd. De phablet is uitgerust met een 5.7 inch LCD display met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een microUSB poort, wifi, Bluetooth, NFC en twee camera’s. Over de processor heerst echter nog wat onduidelijkheid. ZTE heeft in het persbericht aangegeven dat het om een nieuwe Qualcomm Snapdragon 800 gaat maar benchmarkresultaten zouden aantonen dat het om de huidige generatie Snapdragon S4 Pro gaat.

Hands-on video

Hoewel er dus nog wat onduidelijkheid is over de exacte specificaties was de eerste indruk van de Grand Memo redelijk positief. Het display heeft een prima kleurweergave, een redelijk hoog contrast en een gemiddelde helderheid. Ook ligt het apparaat goed in de hand, is het ondanks het grote formaat niet te zwaar en enigszins nog met één hand te bedienen. Ook wat ZTE gedaan heeft met de Android interface ziet er fraai uit en werkt ook nog eens bijzonder snel en soepel. Kortom, een prima eerste indruk.

Prijs en beschikbaarheid

ZTE lanceert de Grand Memo deze maand in China en zal daarna kijken of en wanneer het apparaat in Europa gelanceerd wordt. Over de adviesprijs is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.