Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP introduceert Slate 7 tablet met Android 4.1 Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2013, 23:40 CategorieAndroid

Nog voordat het Mobile World Congress officieel van start is gegaan heeft HP een nieuwe tablet aangekondigd. Eerder deze maand gingen er al geruchten dat HP met Android tablets zou komen en vandaag is het eerste model dan ook gepresenteerd. 

De tabletmarkt is niet nieuw voor HP. Het bedrijf probeerde het in 2011 met het webOS besturingssysteem en de introductie van de TouchPad. Dit mislukte helaas en HP zette webOS dan ook binnen niet al te lange tijd al aan de kant. Het afgelopen jaar richtte HP zich voornamelijk op Windows 8 en introduceerde een aantal (hybride) Windows 8 tablets, waaronder de HP Envy x2

HP Slate 7

De HP Slate 7 is het eerste model in de Android line-up van de fabrikant. HP heeft namelijk al aangegeven het niet bij deze tablet te laten en de komende tijd meer tablets in zowel het low-end en het mid-end als het high-end segment te zullen lanceren. 

HP-Slate-7-2

De HP Slate 7 is een van de low-end modellen, iets dat we terugzien in de specificaties en de adviesprijs van 169 Amerikaanse dollars. De tablet beschikt over een 7 inch FFS+ LCD display met een resolutie van 1024 bij 600 pixels, een 1.6Ghz dualcore ARM Cortex A9 processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1, een microUSB poort, een VGA camera aan de voorzijde en een 3 megapixel camera aan de achterzijde. Qua software beschikt de tablet over Android 4.1 Jelly Bean.

Prijs en beschikbaarheid

De HP Slate 7 moet vanaf april in de Verenigde Staten verschijnen voor een prijs van 169 dollar. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is niet bekend. HP zal later dit jaar meer Android tablets presenteren. Mogelijk gaat het hier om modellen met de nieuwe Tegra 4 processor zoals eerder in geruchten beschreven werd.

Via: The Verge

  • Delen:
HP Slate 7
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

  1. Ronnie
    25 februari, 2013 om 7:14

    Lees ik nu Beats Audio op de achterkant van deze HP tablet! Dat is toch van HTC?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.