Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HP werkt aan Android tablet met Tegra 4 processor’

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2013, 11:07 CategorieAndroid

De tabletmarkt is een harde markt en dat is iets wat HP vorig jaar ook ervaren heeft toen het bedrijf de TouchPad introduceerde. De tablet, met webOS als besturingssysteem, werd na een paar maanden al voor spotprijzen verkocht en HP besloot een andere weg in te slaan. Inmiddels heeft HP al een aantal tablets met Windows 8 gelanceerd maar het bedrijf zou ook aan Android tablets werken.

HP Android tablet

Volgens bronnen van ReadWrite komt HP dit jaar met een high-end Android tablet. Het apparaat zou beschikken over een quad-core Tegra 4 processor van Nvidia welke begin dit jaar tijdens CES 2013 onthuld werd. Deze chip beschikt over vier kernen voor intensieve taken, één zuinige kern voor minder intensieve taken en een grafische processor met 72 kernen. De processor zou echter tot op heden nog nauwelijks besteld zijn door hardwarefabrikanten. Volgens recente geruchten zou alleen Toshiba Tegra 4 tablets in ontwikkeling hebben.

Onderscheidend in overvolle markt

Mochten de geruchten kloppen dan is het in de markt zetten van een uniek product de grootste uitdaging voor HP. Met de TouchPad en webOS had HP al een onderscheidend product maar in de Android tabletmarkt krijgt het bedrijf te maken met honderden vergelijkbare producten die allemaal een graantje mee willen pikken. Het zijn vaak ook nog de goedkopere tablets die het beste verkopen. HP zou de nieuwe Android tablet volgens de bronnen al sinds oktober vorig jaar in ontwikkeling hebben en binnen niet al te lange tijd lanceren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.