Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP’s webOS gaat van tablets en smartphones naar televisie

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2013, 13:15 CategorieBesturingssystemen

HP’s webOS, dat oorspronkelijk door Palm is ontwikkeld, krijgt een nieuwe kans om eindelijk te gaan schitteren. LG wil het mobiele besturingssysteem voor zijn smart-tv’s gaan gebruiken en heeft webOS van HP overgenomen.

Het is een opvallende keuze van LG. Het Koreaanse bedrijf gaat net als HP geen smartphones of tablets met webOS fabriceren, maar een besturingssysteem voor smart-tv’s ontwikkelen. De overname van LG betreft de broncode van webOS, de bijbehorende documentatie, techniek en kennis en gerelateerde webOS-websites. Het bedrag dat LG voor het mobiele besturingssysteem heeft betaald, is nog niet bekendgemaakt. Vorig jaar werd er voor het eerst gesproken over een mogelijke overname.

webOS: herrezen uit de dood

De roemloze dood van webOS was enorm zonde. Het mobiele besturingssysteem, waar velen de potentie – met name bij tablets – van zagen, werd door Palm ontwikkeld en uiteindelijk door HP opgekocht. Dat was echter geen goede beslissing van HP, want de fabrikant kwam met de geflopte TouchPad-tablet en stopte hierna direct met de implementering van webOS bij zijn apparaten.

Hoe LG het mobiele besturingssysteem wil gaan toepassen op smart-tv’s, is nog niet bekend. Op dit moment werken de smart-tv’s van LG met een eigen besturingssysteem of Google TV. Het lijkt er daarbij niet op dat webOS op LG-smartphones en -tablets gaat verschijnen: de fabrikant richt zich met name op Android en FireFox OS, en met mindere mate op Windows Phone.

TabletsMagazine schreef al eerder een artikel over wat de toekomst voor webOS zou (kunnen) brengen.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.