Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HTC lanceert vandaag tablet met Ubuntu besturingssysteem’

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2013, 10:04 CategorieHardware

Aan het einde van de middag heeft HTC een groot persevenement gepland staan en tot vannacht ging iedereen er eigenlijk vanuit dat het hier vooral om smartphones zou draaien. Toch zijn er in de afgelopen uren verschillende aanwijzingen opgedoken dat HTC vandaag een tablet lanceert, mogelijk zelfs met Ubuntu als besturingssysteem.

HTC Ubuntu tablet?

De eerste aanwijzing zien we in een foto die HTC gisteren gepubliceerd heeft. Daarop zijn verschillende producten te zien die onder een zwart doek liggen. Hoewel niet duidelijk is om welke producten het gaat heeft één van deze producten toch echt de vorm die bij een tablet hoort. De andere aanwijzing komt uit het kamp van Canonical, de ontwikkelaars van de Ubuntu software. Op de Ubuntu website is namelijk een klok verschenen die aftelt naar het HTC evenement en voorzien is van de tekst ‘Tick, tock, tablet time!’

HTC-tablet-Ubuntu-lek

Kortom, pak aanwijzing één en twee samen en je zou de conclusie kunnen trekken dat HTC vanmiddag een Ubuntu tablet lanceert. Op zich niet heel vreemd aangezien HTC vandaag ook de nieuwe One smartphone met Ubuntu software lanceert.

Tablets en Ubuntu

Mocht HTC een Ubuntu tablet lanceren dan is het overigens niet de enige fabrikant. Zo lanceerde DaVinci Mobile Technology vorige maand de  Nibbio Full-HD, een tablet die zowel Android 4.0 Ice Cream Sandwich als Ubuntu 12.04 draait.

Via: Ubergizmo

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.