Huawei brengt 6.1 inch Ascend Mate phablet ook naar Nederland

08 februari 2013 1 Minuut 2 Reacties
Huawei-Ascend-Mate

Na het succes van de Samsung Galaxy Note en Samsung Galaxy Note II zien we steeds meer fabrikanten met zogenaamde phablets, kruisingen tussen smartphones en tablets, komen. Huawei komt echter met een overtreffende trap; een 6.1 inch phablet met de naam Huawei Ascend Mate.

De Huawei Ascend Mate dook eind vorig jaar al op tijdens een demonstratie in China maar inmiddels is bekend dat de phablet ook zijn weg naar Nederland zal vinden. De Chinese fabrikant heeft tegenover Tweakers aangegeven dat het toestel rond de zomer in Nederland zal verschijnen. Een adviesprijs kon echter nog niet gegeven worden.

Zoals gezegd beschikt de Ascend Mate over een 6.1 inch display wat het meteen de grootste phablet tot nu toe maakt. Het display heeft een resolutie van 1.280 bij 720 pixels en Huawei heeft gekozen voor een K3V2 quadcore-processor van eigen makelij. Verder is het toestel uitgerust met Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem en een 4050mAh batterij die volgens de fabrikant sneller laadt dan andere batterijen. De Ascend Mate heeft een afmeting van 164 x 86 x 9,8 millimeter en weegt 197 gram.

Leuk detail is dat Huawei Nederland ook gelijk heeft bevestigd dat de naam van het bedrijf als ‘hoe-aa-wei’ uitgesproken mag worden in Nederland. Daar was nogal wat onduidelijkheid over.

Reacties (2)