Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iFixit haalt Surface Pro uit elkaar: Niet makkelijk zelf te repareren

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2013, 18:24 CategorieHardware

iFixit haalt veel gadgets uit elkaar om consumenten advies te geven over het zelf repareren van de betreffende gadget. Eerder zagen we onder meer de Google Nexus 7 en de Surface RT uit elkaar gehaald worden. Deze keer is de nieuwe Surface Pro aan de beurt en net als de RT-variant blijkt de Surface Pro lastig zelf te repareren.

Surface Pro teardown

Uit de zogenaamde ‘teardown’ van iFixit blijkt dat de Surface Pro zeer moeilijk uit elkaar te halen is. Zo zijn veel onderdelen aan elkaar gelijmd waardoor je een warmtepistool moet gebruiken wat weer onherstelbare schade kan veroorzaken. Daarnaast worden er maar liefst 90 schroeven gebruikt om alles in de case bij elkaar te houden waardoor je wel even met de schroevendraaier bezig bent voordat je bij het component bent dat aan vervanging toe is. Alles bij elkaar genomen geeft iFixit de Surface Pro een cijfer van 1 uit 10, waarbij 10 zeer eenvoudig te repareren betekent. De Surface RT bleek ook niet eenvoudig zelf te repareren maar kreeg in ieder geval nog 4 punten.

iFixit-Surface-Pro-2

De eerste reviews

De Microsoft Surface Pro is het nieuwste Windows 8 device van Microsoft dat dienst doet als tablet en als Ultrabook. Echter bleek eerder deze maand uit de eerste reviews dat de Surface Pro niet het beste van twee werelden biedt en dus meer een compromis is. Zo valt de batterijduur nogal tegen en is het apparaat te dik en te zwaar om comfortabel als tablet gebruikt te worden. Aan de andere kant krijg je met een Intel Core i5 processor, 4GB aan werkgeheugen en diverse aansluitingsmogelijkheden wel Ultrabook prestaties. Toch lijkt de tablet vooralsnog een succes te zijn voor Microsoft. Op de eerste dag was de 128GB versie al uitverkocht, al was de voorraad ook niet erg groot.

In Nederland kunnen we voorlopig niet naar de winkel voor de Surface Pro. Echter is vanaf morgen wel de Surface RT, de versie met Windows RT als besturingssysteem, te koop. Voor deze variant betaal je minimaal 486 euro.

  • Delen:
Microsoft Surface (Windows 8 Pro)
Windows 8

Reacties

  1. Stef
    14 februari, 2013 om 15:37

    Dit vind ik nou gaaf nieuws. Dit is echt interessant.
    Zo even sneakpeaken of we er zelf wellicht een grotere SSD in kunnen knallen! :P

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.