Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 6 jailbreak 7 miljoen keer gedownload in vier dagen

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2013, 14:21 CategorieApple

Sinds afgelopen maandag is het mogelijk je iPad, iPhone of iPod met iOS 6 te jailbreaken en inmiddels is duidelijk dat veel mensen van deze mogelijkheid gebruik gemaakt hebben. Volgens Jay Freeman, oprichter van de Cydia app store, is de jailbreak afgelopen week toegepast op zo’n 7 miljoen iOS apparaten.

De Cydia app store is de alternatieve app store voor iOS apparaten die voorzien zijn van een jailbreak. In deze app store zijn applicaties te vinden die niet door Apple goedgekeurd zijn, en dus niet in de officiële Apple App Store te vinden zijn. Volgens Jay Freeman is de Cydia app store tot afgelopen donderdag nacht bezocht door 5.15 miljoen iPhones, 1.35 miljoen iPads en 400.000 iPods die voorzien zijn van de nieuwe Evasi0n jailbreak.

Hoewel er geen exacte cijfers zijn voor eerdere jailbreaks is er volgens Freeman opvallend meer verkeer waar te nemen nu Evasi0n uitgebracht is. De stijging in het aantal toestellen met een jailbreak komt deels doordat Apple afgelopen jaar meer iPhones verkocht heeft maar volgens Freeman ook doordat de iPhone voor steeds meer gebruikers een te ‘gesloten’ apparaat is.

iPad mini met Evasi0n jailbreak

Ook wij hebben de nieuwe jailbreak reeds uitgeprobeerd op de iPad mini en onze eerste ervaringen vind je in dit artikel. Daarnaast hebben we een tutorial gemaakt waarin we uitleggen hoe je het populaire WhatsApp kunt installeren op een iPad met de iOS 6 jailbreak.

Bron: Forbes

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.