Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 6 jailbreak iPad: Eerste ervaringen en geïnstalleerde tweaks

Geschreven door
Geplaatst op5 februari 2013, 13:26 CategorieApple

Sinds gisteren is de Evasi0n jailbreak voor iOS 6 en 6.1 beschikbaar en voor het eerst in jaren heb ik ervoor gekozen mijn iPad (mini) te jailbreaken. In deze video deel ik mijn eerste ervaringen en laat ik zien welke vier tweaks ervoor verantwoordelijk zijn dat ik erg blij ben met de jailbreak.

Video

Het jailbreaken van mijn iPad mini was een appeltje-eitje, al had ik de eerste keer niet helemaal goed opgelet en ging één van de stappen aan mij voorbij. Als je gewoon goed de instructies volgt of desnoods een tutorial zoekt dan mag het het geen probleem zijn om zelf succesvol jouw iOS apparaat te jailbreaken.

De eerste tweaks/hacks die ik geïnstalleerd heb zijn:

 • SwipeSelection
 • SplitMail
 • NcSettings
 • f.lux

De komende tijd zal ik kijken naar meer tweaks en mogelijkheden die je hebt nadat je een iOS apparaat hebt ‘bevrijd’ van de vanuit Cuptertino opgelegde beperkingen. Eventuele verzoeken en vragen kan je onder dit artikel stellen. Deze probeer ik dan zo snel mogelijk te beantwoorden.

Jailbreak downloaden

De Evasi0n jailbreak kan via de website van evasi0n gratis gedownload worden. Ook wordt daar omschreven hoe de jailbreak in enkele stappen uitgevoerd moet worden. Evasi0n is beschikbaar voor alle mobiele Apple toestellen met iOS 6.x en hoger.

 • Delen:

Reacties

 1. Wendy
  01 mei, 2014 om 17:16

  Is het waar dat je iPad niet meer beveiligd is als je hem jailbreakt? En hoe hoog is dat risico?

  • Martijn Chel
   01 mei, 2014 om 17:57

   Het is vooral dat je dan ook apps uit andere bronnen dan de app store kunt installeren en die zijn niet gecheckt door Apple. Kortom, daar kan wat mis mee zijn.

   • Wendy
    01 mei, 2014 om 18:18

    Dus als ik hem jailbreak en alleen apps uit de AppStore van de iPad gebruik loop ik geen extra gevaar? En kan Apple erachter komen? En wat gebeurd er dan? Sorry voor de vragen maar ik wil er eerst zeker van zijn voor ik wat doe…..

   • Martijn Chel
    01 mei, 2014 om 23:39

    Met een Jailbreak heb je nooit garanties dat er niks gebeurt. Het is immers software die het gesloten platform opent.

 2. Wendy
  02 mei, 2014 om 9:58

  Ok dankjewel!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.