Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad mini retina kost maar 12 dollar extra’

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2013, 13:33 CategorieApple

De iPad mini met een retina-scherm zou voor Apple maar 12 dollar extra kosten. Dat denkt leverancier iSuppli, die beweert dat het hoge resolutiescherm maar een meerprijs van 12 dollar heeft. Als de onderdeelprijzen van de iPad mini gelijk blijven, zou de totale kosten van de nieuwe iPad mini retina iets boven de 200 dollar per tablet liggen.

Het retina-scherm van de iPad mini krijgt hoogstwaarschijnlijk een resolutie van 2048 bij 1536 pixels: eenzelfde resolutie als de huidige iPad en een verdubbeling van de huidige iPad mini. Volgens iSuppli is de stukprijs van een 7.9 inch-schermpaneel ongeveer 32 dollar en komen de totale kosten op ongeveer 188 dollar per tablet uit. De iPad mini retina krijgt mogelijk een scherm met meer dots per inch (DPI) en de helderheid van de backlight zou verbeterd moeten worden, wat een meerprijs van 12 dollar met zich meebrengt. 

Meer kosten voor iPad mini retina

Dat zijn echter niet alle kosten. Zo krijgt de iPad mini retina waarschijnlijk betere hardware (vanwege de update) en een grotere batterij (vanwege het retina-scherm), wat beide meer kosten met zich meebrengt. Hierdoor zou het totale kostenplaatje ongeveer 30% hoger liggen dan nu het geval in. De verkoopprijs van de iPad mini retina ligt dan volgens deze berekening op ongeveer 428 dollar. 

Geruchten over een iPad mini retina gaan al langer in de rondte. Enkele weken geleden meldden verschillende bronnen binnen het productieproces van Apple dat de iPad mini met retina-scherm op dit moment wordt getest.

Via: Digitimes

  • Delen:
Apple iPad Mini
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.