Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo introduceert drie nieuwe tablets met Android Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2013, 16:27 CategorieAndroid

Lenovo heeft op het gebied van Android al een tijdje niks meer van zich laten horen maar daar komt tijdens het Mobile World Congress in Barcelona verandering in. Lenovo introduceert deze week namelijk drie nieuwe Android Jelly Bean tablets welke in het tweede kwartaal op de markt moeten verschijnen.

Lenovo S6000

Het meest geavanceerde model van de drie is de Lenovo S6000. Deze tablet beschikt onder meer over een 10.1 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 1.2GHz quadcore processor van Mediatek, een microSD card reader, wifi, Bluetooth, optioneel 3G, een microHDMI poort en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. De tablet heeft een profiel van 8.6 millimeter en weegt 560 gram.

Lenovo-A3000

Lenovo A3000

Een stapje lager vinden we de 7 inch Lenovo A3000. Deze tablet beschikt over dezelfde quadcore processor maar moet het doen met een 7 inch IPS LCD display dat een resolutie van 1.024 bij 600 pixels heeft. Ook deze tablet beschikt over 4GB of 16GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, Bluetooth, wifi en optioneel 3G maar is met een profiel van 11 millimeter wel wat dikker. De tablet draait net als het 10.1 inch model op Android 4.2 Jelly Bean.

Lenovo A1000

Het instapmodel is de Lenovo A1000. Deze tablet is uitgerust met een 7 inch standaard LCD display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1.2GHz dualcore processor, Dolby Digital Plus audio, twee (relatief) grote speakers aan de voorzijde, 4GB of 16GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader. Dit model moet het doen het doen met Android 4.1 Jelly Bean. Door de grotere speakers en de Dolby Digital Plus techniek moet deze tablet volgens Lenovo ideaal zijn voor het beluisteren van muziek.

Prijs en beschikbaarheid

Alle drie de tablets moeten in het tweede kwartaal op de markt verschijnen. In Nederland komen de prijzen waarschijnlijk tussen de 129 en 299 euro te liggen. De kans is groot dat Lenovo tablets meegenomen heeft naar MWC 2013 waardoor we later deze week de eerste hands-on ervaringen kunnen publiceren.

Via: Engadget

  • Delen:
Lenovo IdeaTab S6000
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.