Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG en Samsung leggen ruzie OLED-schermen bij

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2013, 13:56 CategorieHardware

LG en Samsung zijn na enkele maanden ruziën in de rechtszaal eindelijk tot een schikking gekomen. Beide bedrijven gaan buiten de rechtszaal aan een overeenkomst werken die de onenigheid over OLED-patenten voor altijd moet oplossen.

De ruzie tussen LG en Samsung speelt al geruime tijd. Beide bedrijven zijn succesvol in de smartphonemarkt en ook grote spelers als het om de productie van schermen gaat. Zowel LG als Samsung zijn belangrijke schermenleveranciers van Apple en ze gebruiken hun technologie ook in eigen producten, waaronder smartphones en tablets. LG klaagde Samsung aan vanwege vermeende patentschending in de Galaxy S III, Galaxy Tab 7.7 en Galaxy Note, terwijl Samsung beweerde dat de patenten van LG niet geldig zijn omdat de OLED-technologie niet aan de eisen voldoet en daardoor niet innovatief genoeg is.

OLED wars

Omdat de OLED-technologie voor LG en Samsung steeds belangrijker wordt – televisies, smartphones en tablets maken veelal gebruiken van OLED-schermen – is de patentenstrijd ook zeer belangrijk. Naast de rechtszaak over OLED-patenten klaagden beide bedrijven elkaar ook aan over enkele LCD-patenten. Deze rechtszaak wordt ook gestaakt. 

De ruzie tussen de twee bedrijven houdt echter nog niet op, want Samsung verdenkt LG nog steeds van spionage. Inmiddels zijn verschillende werknemers van Samsung opgepakt die mogelijk informatie aan LG hebben doorgespeeld. 

Via: SammyHub

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.