Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG kondigt Tab Book Windows 8 slider tablet aan

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2013, 14:15 CategorieHardware

We hebben hem tijdens CES 2013 al eens voorbij zien komen maar LG heeft vandaag de Tab Book slider tablet met Windows 8 officieel aangekondigd. De Koreaanse fabrikant laat weten dat de Tab Book getoond zal worden tijdens MWC 2013 wat mogelijk wijst op een lancering in Europa.

LG Tab Book

De LG Tab Book (Z160) is een zogenaamde slider tablet. Dit houdt in dat het keyboard onder het display vandaan geschoven kan worden waardoor het display in een hoek komt te staan en je comfortabel kunt typen. Dit concept zagen we eerder terug bij onder meer de ASUS Eee Pad Slider en de onlangs gelanceerde Sony VAIO Duo 11. Net als de VAIO Duo 11 draait de Tab Book op Windows 8 software.

LG-Tab-Book-2

Verder is het apparaat voorzien van een 11.6 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels,  een Intel Core i5 processor, 8GB aan werkgeheugen, 160GB aan SSD opslaggeheugen, USB en HDMI poorten, en ondersteuning voor mobiel internet middels 3G of 4G. De Tab Book is met een gewicht van iets meer dan 1 kilogram lichter dan zijn concurrenten en is volgens LG de perfecte balans tussen een tablet en een Ultrabook.

Prijs en beschikbaarheid

LG zal de Tab Book Z160 tonen tijdens MWC 2013, waar ook Tablets Magazine bij aanwezig is. Dan wordt er waarschijnlijk ook meer bekendgemaakt over de mogelijke Europese beschikbaarheid en prijzen.

Via: LG Blog

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.