Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG lanceert Optimus G Pro met 5.5 inch Full HD display

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2013, 12:21 CategorieAndroid

Na vorige week het design al getoond te hebben heeft LG vandaag de Optimus G Pro officieel gelanceerd. Deze phablet beschikt onder meer over een 5.5 inch display met Full HD resolutie, een quadcore Qualcomm Snapdragon processor en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem.

LG Optimus G Pro

De Optimus G Pro is de nieuwe vlaggenschip smartphone (ook wel phablet genoemd) van de Koreaanse fabrikant en beschikt dan ook over high-end specificaties. Zo is het toestel uitgerust met een 5.5 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en een quadcore Qualcomm Snapdragon 600 processor met een kloksnelheid van 1.7GHz. Deze processor moet betere prestaties bieden dan de quadcore Snapdragon S4 Pro en minder energie verbruiken. Het display is licht gebogen, iets dat LG de naam 2,5D meegegeven heeft.

Optimus-G-Pro-LG

Verder is de Optimus G Pro uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan intern opslaggeheugen dat uitgebreid kan worden middels een microSD card, NFC ondersteuning, 4G/3G, wifi, een 2.1 megapixel camera aan de voorzijde en een 13 megapixel camera aan de achterzijde. Ook is het toestel voorzien van een 3.140mAh batterij en de mogelijkheid voor draadloos opladen. Wat betreft de software heb je de beschikking over Android 4.1 Jelly Bean.

Beschikbaarheid

In de VS wordt de LG Optimus G Pro in het tweede kwartaal op de markt verwacht. LG Benelux laat weten dat over een Nederlandse lancering op dit moment nog niks bekend is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.