Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Live TV of opnamen op je tablet bekijken met Panasonic Viera TV’s

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2013, 15:48 CategorieApplicaties

Panasonic heeft deze week haar 2013 Viera Smart TV line-up onthuld en heeft daarbij extra aandacht gegeven aan toepassingen en mogelijkheden voor het tweede scherm. Zo is het mogelijk live TV te kijken op je tablet terwijl op de TV naar een andere kanaal gekeken wordt en kun je opgenomen content terugkijken op je tablet.

Navigatie en bediening

Om de tablet optimaal te integreren met de nieuwe Viera Smart TV’s heeft Panasonic de nieuwe VIERA Remote App 2.0 ontwikkeld welke beschikbaar is voor de iOS en Android apparaten. In de eerste plaats kan deze applicatie gebruikt worden om de TV te bedienen, iets dat we al langer bij TV’s en ander home cinema apparaten terugzien, en Viera Connect applicaties te laden. Zo kan je smartphone dienen als controller wanneer je games speelt binnen het Smart TV platform en kun je met je smartphone of tablet binnen de web browser van de TV navigeren en websites delen.

Content delen met Swipe & Share

Daarnaast verandert je tablet of smartphone ook in een secundair display middels de app. Hierdoor kun je acties uitvoeren, zoals het beeld van de TV afstellen of content opzoeken zonder dat er menu’s op het hoofdbeeld van de TV verschijnen. Ook is het met de de nieuwe VIERA Remote App 2.0 mogelijk om met één beweging op je tablet content te delen met een Viera Smart TV. Andersom is ook mogelijk; content die op TV verschijnt of opgenomen is kan op je tablet of smartphone weergegeven worden. Deze functie wordt ‘Swipe & Share” genoemd.

Live TV kijken op je tablet

De laatste functie is wellicht een van de meest interessante. Wanneer je de app gebruikt is het namelijk mogelijk om op je tablet of smartphone naar kanaal A te kijken terwijl je op de TV zelf naar kanaal B kijkt. Je kunt dus bijvoorbeeld in de tuin (binnen je eigen wifi-netwerk) naar een voetbalwedstrijd kijken op je tablet terwijl de rest van het gezin in de woonkamer naar een film kijkt. Ook programma’s die opgenomen zijn op een aangesloten USB harddisk kunnen middels een tablet teruggekeken worden.

Panasonic-Viera-remote-tablet

Panasonic 2013 Viera TV’s

Het bedienen van de TV middels de VIERA Remote App 2.0, het delen van content van of naar een Viera Smart TV en het gebruik van je tablet als secundair display is mogelijk op alle 2013 Smart TV’s van Panasonic. Voor het op je tablet of smartphone bekijken van andere content dan op TV verschijnt is een dubbele tuner vereist welke alleen beschikbaar is in de high-end modellen. Meer informatie over de verschillende modellen, features en functies vind je via onderstaande links.

Panasonic 2013 LCD TV line-up
Panasonic 2013 plasma TV line-up
Panasonic 2013 Smart TV platform

Bron: Homecinema Magazine

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.