Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Marga Weimans ontwerpt Samsung tabletjurk

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2013, 10:19 CategorieNieuws

Mode en technologie zijn twee elementen die blijkbaar perfect samengaan. Marga Weimans heeft tijdens de slotshow van de Amsterdam Fashion Week een opvallende creatie laten zien. De modeontwerpster heeft namelijk een Samsung tabletjurk ontwikkeld met tablets die beelden van haar DNA-motief vertoonden.

Na afloop van de show van Marga Weimans konden de bezoekers een ‘Augmented Reality’ experience beleven. De augmented reality techniek stelt ontwerpers in staat om een ‘hyper fabric’ te ontwikkelen. Dat is geen fysieke stof, maar een soort cyber-stof die enkel gezien kan worden via een smartphone of tablet van Samsung. De ‘Augmented Reality’ experience was live via de Samsung Galaxy Tab 10.1 te beleven. Het resultaat was een zogeheten bodycon-jurk gemaakt van een DNA-print. Zodra bezoekers een Samsung smartphone of Galaxy Tab op de jurk richtten, kwam het DNA-dessin van de jurk tot leven.

Marga Weimans zocht samen met Samsung de grens op tussen mode en technologie. “Weimans’ onconventionele benadering van mode en Samsung’s streven om creativiteit te delen met het grote publiek, vormen de perfecte basis van deze mooie samenwerking, die mode en technologie bij elkaar brengt,” aldus Dennis Schuilenburg, Corporate Marketing Directeur bij Samsung Electronics Benelux.

De collectie van Marga Weimans is na de New York Fashion Week nog te zien in het Groninger Museum.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.