Marvell introduceert betaalbare, krachtige PXA1088 quadcore-chip

20 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
marvell-pxa1088_chip

Na onder andere Mediatek komt nu ook Marvell met een nieuwe chip voor goedkopere tablets. De quad-core PXA1088 is een betaalbare chip die wereldwijd ondersteuning biedt voor HSPA+ en met een 1080p encoder en decoder met OpenGL ES 2.0 graphics goede videoprestaties levert.

Gisteren schreven we nog over dat A-merken als ASUS en Acer een trend volgen waarbij er steeds meer goedkope Android tablets op de markt verschijnen. Door nieuwe chips van Mediatek en nu ook Marvell krijgen fabrikanten de mogelijkheid hun smartphones en tablets te voorzien betaalbare chips met redelijke tot goede prestaties. Marvell introduceert de quadcore PXA1088, een chip die wereldwijd ondersteuning biedt voor HSPA+ netwerken.

Brede connectiviteit en sterke videoprestaties

De ARM Cortex-A7 quadcore-chip van Marvell voorziet tablets en smartphones van 3G met een datasnelheid van 21Mbps, met ondersteuning voor HSPA+, TD-HSPA+, EDGE, en WCDMA. Dit maakt het voor fabrikanten van tablets en smartphones gemakkelijk om producten met een PXA1088 wereldwijd op de markt te brengen. De nieuwe chip van Marvell is tevens voorzien van WiFi, Bluetooh 4.0, FM radio en GPS. Behalve goede ondersteuning voor data-overdacht zijn tablets met Marvell’s PXA1088 door de 1080p encoder en decoder met OpenGL ES 2.0 graphics verzekerd van goede videoprestaties.

Goedkope tablets met PXA1088

Marvell zal de PXA1088 chipset tijdens het Mobile World Congress in Spanje komende week demonstreren en de eerste tablets en smartphones die over de chip beschikken worden later dit jaar verwacht.  

Via: Engadget

Reacties (0)